Notícies

Pàgina 1 de 9
 • Obres a Cal Clarassó, gener 2019 7 de gener de 2019 Primera visita d'obres de l'any a Cal Clarassó

  Els treballs ja deixen veure l’estructura de l’antiga fàbrica tèxtil al barri antic de Santpedor. L'estructura ja està consolidada  i s’ha avançat en la carcassa interior on hi haurà la caixa d’escales i el forat d’ascensors. En 4 mesos es preveu que acabi aquesta primera fase de l’obra. El conjunt de l’obra de recuperació de l’edifici puja a 1,7 milions d’euros.

 • 7 de gener de 2019 Demà dimarts dia 8 de gener, primer ple de l'any a Santpedor

 • SSMM van recórrer Santpedor 6 de gener de 2019 Prop de 200 persones participen a la cavalcada de Santpedor

  Prop de 200 persones han participat a la cavalcada de Reis la nit del 5 de gener a  Santpedor . Ses majestats han arribat a Cal Llovet on els ha rebut l’alcalde Xavier Codina i els ha lliurat la clau que obre les portes de totes les cases del poble perquè puguin deixar els regals a tots els nens i nenes de Santpedor. Enguany, la cavalcada tenia una novetat que suposem que heu pogut veure de seguida: la nova carrossa del patge reial on hi havia totes les cartes. La cavalcada anava encapçalada per un grup de Vilanova que amb la seva percussió ha encomanat petits i grans i ha aconseguit que la gent es mogués i no notés tan el fred. Melcior, Gaspar i Baltasar han fet l’ofrena a la plaça de l’Església abans de continuar el seu corregut fins a Cal Llovet. Allà han repartit personalment els regals a 150 nens i nenes.

 • La regidora d'Hisenda. Judit Raja 31 de desembre de 2018 El ple de l'Ajuntament aprova el pressupost per al 2019

  El darrer dia de l'any s'ha celebrat a la capella una sessió extraordinària del ple municipal per aprovar el pressupost del 2019. Un pressupostd e 8,8 milions d'euros, dels quals prop d'un milió es destina a inversions. Ta,bé destaca el baix deute, situat en un 3% molt per sota del màxim autoritzat per a un ajuntament que és del 110%

   

   

 • Campanades 31 de desembre de 2018 Campanades a la plaça de l'Església

  Un any més se celebra a Santpedor el comiat d'any i la benvinguda d'un nou any a la plaça de l'Església amb les tradicionals campanades. La música és una selecció de Ràdio Santpeodr. La festa continiarà a Cal Llovet fins entrada la matinada.

 • 50 concert de Nadal de al Coral Escriny 31 de desembre de 2018 La Coral Escriny celebra un emotiu 50 concert de Nadal amb projeccions i homenatges

  La Coral Escriny ha celebrat el 50 concert de Nadal amb un homenatge de ex-directors, als fundadors de la Coral i ha comptat amb la col·laboració d'excantaires. Un muntatge visual resaltant la bellesa de l'auditori del Convent,  projeccions a l'abside repassant el naixement de la Coral van ser dues de les notes més destacades. Durant el concert, que aquest cop va ser molt més que un concert, es va recordar als fundadors de la Coral i es va tenir un record especial al gaietà que va traspassar aquest any. Igualment es va retre un homenatge als 5 directors que hi ha hagut en aquestes 5 dècades. 

   

 • El món del joc al pavelló 27 de desembre de 2018 Arranca el Món del Joc amb una magnífica resposta de públic

  Ja ha arrancat el món del joc amb una nova acceptació dels més petits del poble. Des del 27 de desembre, el 28 i el 29 i altre cop els dies 2, 3 i 4 de gener, el pavelló municipal d'esports Rafa Martínez es converteix en un espai dedicat al lleure.

  L'horari d'obertura és a les tardes de 4 a 7. 

   

 • Carter reial 27 de desembre de 2018 El carter reial no s'oblida de Santpedor

  El carter reial ha visitat aquest passat dia de sant esteve Santpedor per agafar les cartes dels nens del poble i donar-les a ses Majestats perquè portin regals a la mainada la nit del 5 de gener. A més d'aquesta primera visita que ha organitzat l'Ajuntament, també aquesta setmana tornarà. La CUSA ha previst que ens torni a visitar el carter el dia 2, de 17:30 a 20:30h a la botiga el Dau i el 3 de gener de 17:30 a 20:30h a la granja- forn La Xerradeta.

   

 • Persianes obertes 13 de desembre de 2018 Arranca el programa persianes obertes a Santpedor

  Un cens elaborat per la regidoria de promoció econòmica situa en més d'una vintena els locals buits al Barri Antic de Santpedor. Ara un programa que porta per lema "Persianes obertes" posa en contacte persones que volen llogar aquests locals amb els seus propietaris amb la mediació de l'Ajuntament.

 • Ple de desembre 12 de desembre de 2018 El ple del mes de desembre aprova per unanimitat el ROM

  El ple del mes de desembre ha permès aprovar per unanimitat el Reglament Orgànis Municipal (ROM) de Santpedor després d'un any i mig de reunions i converses. El reglament que havia regulat l'organització municipal fins a dia d'avui es va aprovar fa 18 anys i calia adaptar aquest instrument jurídic als nous temps incorporant l'ús de noves tecnologies que facilitin la participació ciutadana en la vida política municipal. La Comissió redactora del ROM ha comptat amb la participació de tots els grups municipals.

   

 • Campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte 7 de desembre de 2018 Inici de la 2a ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'àrea bàsica de Navarcles- Sant Fruitós i Santpedor

  Els veïns i veïnes d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes de Gener-2019.

  L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes de gener-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.  Durant el mes de gener es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 • Jordi Espinalt, tercera generació de campaners a Santpedor 7 de desembre de 2018 Comiat multitudinari a Jordi Espinalt, campaner de Santpedor

  L'església de Sant Pere de Santpedor es va quedar petita aquest dijous 6 de desembre per acomiadar Jordi Espinalt, veí de Santpedor  i des del 2014 campaner oficial del poble per acord de ple. El Jordi se l'ha endut una malaltia però encara aquest any ens va deixar el repic de campanes per Santa Anna i per l'11 de setembre. Formava part de la Confraria de Campaners de Catalunya i de diverses entitats del poble. Des d'aquestes ratlles volem fer arribar el nostre condol a la seva família. Ell feia repicar les campanes més altes i omplia de música el cel de Santpedor. Avui aquest mateix cel plora.

 • Caminades a Santpedor 7 de desembre de 2018 Prop de 120 persones a una nova edició de les caminades A cent cap als 100

  Aquesta setmana s'ha encetat a Santpedor una nova edició de les caminades "A cent cap als 100" que organitzen els municipis que col·laboren en les caminades amb el suport de la Diputació. Aquest cop Santpedor comparteix caminades amb els pobles de Montgat, Arenys de Munt i Sant Salvador de Guardiola. La primera s'ha fet aquest dimarts dia 4 de desembre precisament a Santpedor i es tornen les visites el 22 de gener a Montgat, el 5 de març a Sant Salvador i el 10 d'abril a Arenys de Munt.
  A Santpedor més de 120 persones van participar en una ruta amb sortida de Cal Llovet per anar en direcció als Lledoners passant per l'església de Sant Francesc.
  Bon ambient i molt esport en van ser les tòniques!

 • Mercat de la rampoina 29 de novembre de 2018 L'1 de desembre tornen els dissabtes a plaça amb una vintena de parades al mercat de la rampoina

  Ja hi ha apuntades una vintena de parades al mercat de la rampoina que torna a celebrar-se aquest proper dissabte dia 1 de desembre en una nova edició del programa Dissabte a plaça a Santpedor que es va encetar al novembre. Les parades de la rampoina seran a la plaça de l'Església i a la plaça Gran hi haurà les parades del mercat de proximitat i ecològic. 

 • Visita a l'escola Riu d'Or 29 de novembre de 2018 L'Ajuntament fa una vintena de reunions sobre com participar als pressupostos participatius

  La convocatòria per presentar propostes de millora al poble en el projecte de pressupostos participatius està oberta. L'Ajuntament ha fet més d'una vintena de presentacions a tots els centres educatius del poble perquè els nens hi participin. També s'ha enviat informació a totes les cases del poble i s'ha fet arribar informació a totes les entitats i associacions de santpedor. Fins el 21 de desembre es poden presentar propostes a l'Ajuntament i a la Biblioteca.

 • La Nau va acollir aquesta obra de teatre 26 de novembre de 2018 El diari de Martina, una obra de teatre per reflexionar, a Santpedor

  En motiu de la commemoració del dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, a l’espai de la Nau es va escenificar l’obra “El diari de Martina”, d’Albert Casas, interpretat per Àngels Torrent i Pere Font. Una obra entorn la violència de gènere que no va deixar indiferent a cap dels assistents.

  La Martina es retroba amb els diaris personals de tota la seva vida i en fa repàs, bo i narrant diferents situacions en les que ha patit violència de gènere.

  Amb una escenografia sòbria i una escenificació de sentiment pur, ningú va marxar cap a casa sense que l’emoció li hagués traspassat en algun moment.

  Per tal de seguir visibilitzant l’eliminació de la violència de gènere, i sensibilitzant-ne a la població, dimarts 27 a dos quarts de set de la tarda a la plaça Gran de Santpedor es farà una cantada dels alumnes de l’escola de música, lectura del manifest i encesa d’espelmes per les víctimes d’enguany. Igualment continua tota aquesta setmana oberta l'exposició sobre violència de gènere al Lokal de Joves.

 • Matinal solidària 26 de novembre de 2018 Bona resposta a la matinal solidària de Santpedor

  Ni el fred, ni els núvols van enterenyinar una matinal solidària diumenge a Santpedor que va fer sortir escoles i entitats a la plaça Gran. A primera hora la feina va ser per muntar els estands que omplien la plaça amb representants d'algunes entitats i també de les escoles del poble, en una iniciativa organitzada per l'AMPA de l'escola Riu d'Or. Bosses de pà, estovalles, decoració nadalenca, manualitats, penjolls.... un munt d'objectes per comprar i col·laborar amb una bona causa. els diners que han recollit les escoles es destinaran a les ONGs Proide, Càritas, TEA, Rokpa i Un nen per Bulgària. També coincidint amb la matinal solidària es va fer l'acapte del Banc de Sang al local de Ca l'Arola.  El veí de Santpedor, Albert Sala, va ser el  guanyador de la samarreta del FCBarcelona, gentilesa de la Penya Blaugrana sortejada entre els donants de sang.

   

 • Moment de la signatura 26 de novembre de 2018 CUSA i Ajuntament signen un nou conveni per promocionar el comerç de Santpedor

  Aquesta setmana passada, l'Ajuntament de Santpedor ha signat un nou conveni amb la CUSA per als propers anys per a la promoció i dinamització del comerç local.
  S’ha acordat també la nova il·luminació de Nadal pel tram del Carrer Ample que encara no en tenia, així com també col·laboracions conjuntes en els mercats dissabtes a plaça del proper 1 de desembre quan els botiguers treuran parades al carrer, la campanya de Nadal amb el comerç obert i el Caga Tió del diumenge 23 de desembre.

 • Món del Joc 22 de novembre de 2018 Obert el termini per apuntar-se a fer de monitor del Món del Joc

  Voleu fer de monitors del parc de Nadal el Món del joc de Santpedor? 

  L'empresa que gestiona el nostre parc de Nadal ha obert el termini per apuntar-se a fer de monitor durant les properes festes de Nadal. Cal presentar el currículum a  rrhh@players.cat‬
  ‪Teniu temps fins el 9 de desembre de 2018. El dia 12, la mateixa empresa ja contactarà amb les persones seleccionades.

  El món del joc obre portes un any més al pavelló municipal d'esports Rafa Martínez els dies 27, 28 i 29 de desembre de 2018 i altre cop els dies 2, 3 i 4 de gener en horari de 16 a 20h.

   

 • Nou aspirador per netejar els carrers 22 de novembre de 2018 Santpedor ha estrenat un nou vehicle per netejar els carrers

  Santpedor ha estrenat aquesta setmana un aspirador elèctric adquirit a través de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener amb el suport de la Diputació, amb la idea de modernitzar els serveis de neteja viària.
  Ho hem fet amb Sant Joan de Vilatorrada,, Súria, Sant Salvador de Guardiola, Callús i Castellnou de Bage. S'han comprat aquests nous vehicles amb motor elèctric per donar suport als serveis municipals de neteja viària. Són aspiradors de gran format que permeten obtenir un acabat d’alta qualitat. La mida i característiques fan que sigui viable un escombrat eficaç sense aixecar partícules de pols ni emetre gasos contaminants a l’atmosfera. A més, al tractar- se d’un equip molt silenciós, el fa idoni per conviure amb el trànsit de vianants, fins i tot en les zones més cèntriques i comercials.

Pàgina 1 de 9
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49