Notícies

Pàgina 2 de 9
 • Carter reial 27 de desembre de 2018 El carter reial no s'oblida de Santpedor

  El carter reial ha visitat aquest passat dia de sant esteve Santpedor per agafar les cartes dels nens del poble i donar-les a ses Majestats perquè portin regals a la mainada la nit del 5 de gener. A més d'aquesta primera visita que ha organitzat l'Ajuntament, també aquesta setmana tornarà. La CUSA ha previst que ens torni a visitar el carter el dia 2, de 17:30 a 20:30h a la botiga el Dau i el 3 de gener de 17:30 a 20:30h a la granja- forn La Xerradeta.

   

 • Persianes obertes 13 de desembre de 2018 Arranca el programa persianes obertes a Santpedor

  Un cens elaborat per la regidoria de promoció econòmica situa en més d'una vintena els locals buits al Barri Antic de Santpedor. Ara un programa que porta per lema "Persianes obertes" posa en contacte persones que volen llogar aquests locals amb els seus propietaris amb la mediació de l'Ajuntament.

 • Ple de desembre 12 de desembre de 2018 El ple del mes de desembre aprova per unanimitat el ROM

  El ple del mes de desembre ha permès aprovar per unanimitat el Reglament Orgànis Municipal (ROM) de Santpedor després d'un any i mig de reunions i converses. El reglament que havia regulat l'organització municipal fins a dia d'avui es va aprovar fa 18 anys i calia adaptar aquest instrument jurídic als nous temps incorporant l'ús de noves tecnologies que facilitin la participació ciutadana en la vida política municipal. La Comissió redactora del ROM ha comptat amb la participació de tots els grups municipals.

   

 • Campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte 7 de desembre de 2018 Inici de la 2a ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l'àrea bàsica de Navarcles- Sant Fruitós i Santpedor

  Els veïns i veïnes d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta invitant-los a participar en el Programa durant el mes de Gener-2019.

  L’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d’Althaia iniciarà el mes de gener-2019 la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.  Durant el mes de gener es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 • Jordi Espinalt, tercera generació de campaners a Santpedor 7 de desembre de 2018 Comiat multitudinari a Jordi Espinalt, campaner de Santpedor

  L'església de Sant Pere de Santpedor es va quedar petita aquest dijous 6 de desembre per acomiadar Jordi Espinalt, veí de Santpedor  i des del 2014 campaner oficial del poble per acord de ple. El Jordi se l'ha endut una malaltia però encara aquest any ens va deixar el repic de campanes per Santa Anna i per l'11 de setembre. Formava part de la Confraria de Campaners de Catalunya i de diverses entitats del poble. Des d'aquestes ratlles volem fer arribar el nostre condol a la seva família. Ell feia repicar les campanes més altes i omplia de música el cel de Santpedor. Avui aquest mateix cel plora.

 • Caminades a Santpedor 7 de desembre de 2018 Prop de 120 persones a una nova edició de les caminades A cent cap als 100

  Aquesta setmana s'ha encetat a Santpedor una nova edició de les caminades "A cent cap als 100" que organitzen els municipis que col·laboren en les caminades amb el suport de la Diputació. Aquest cop Santpedor comparteix caminades amb els pobles de Montgat, Arenys de Munt i Sant Salvador de Guardiola. La primera s'ha fet aquest dimarts dia 4 de desembre precisament a Santpedor i es tornen les visites el 22 de gener a Montgat, el 5 de març a Sant Salvador i el 10 d'abril a Arenys de Munt.
  A Santpedor més de 120 persones van participar en una ruta amb sortida de Cal Llovet per anar en direcció als Lledoners passant per l'església de Sant Francesc.
  Bon ambient i molt esport en van ser les tòniques!

 • Mercat de la rampoina 29 de novembre de 2018 L'1 de desembre tornen els dissabtes a plaça amb una vintena de parades al mercat de la rampoina

  Ja hi ha apuntades una vintena de parades al mercat de la rampoina que torna a celebrar-se aquest proper dissabte dia 1 de desembre en una nova edició del programa Dissabte a plaça a Santpedor que es va encetar al novembre. Les parades de la rampoina seran a la plaça de l'Església i a la plaça Gran hi haurà les parades del mercat de proximitat i ecològic. 

 • Visita a l'escola Riu d'Or 29 de novembre de 2018 L'Ajuntament fa una vintena de reunions sobre com participar als pressupostos participatius

  La convocatòria per presentar propostes de millora al poble en el projecte de pressupostos participatius està oberta. L'Ajuntament ha fet més d'una vintena de presentacions a tots els centres educatius del poble perquè els nens hi participin. També s'ha enviat informació a totes les cases del poble i s'ha fet arribar informació a totes les entitats i associacions de santpedor. Fins el 21 de desembre es poden presentar propostes a l'Ajuntament i a la Biblioteca.

 • La Nau va acollir aquesta obra de teatre 26 de novembre de 2018 El diari de Martina, una obra de teatre per reflexionar, a Santpedor

  En motiu de la commemoració del dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, a l’espai de la Nau es va escenificar l’obra “El diari de Martina”, d’Albert Casas, interpretat per Àngels Torrent i Pere Font. Una obra entorn la violència de gènere que no va deixar indiferent a cap dels assistents.

  La Martina es retroba amb els diaris personals de tota la seva vida i en fa repàs, bo i narrant diferents situacions en les que ha patit violència de gènere.

  Amb una escenografia sòbria i una escenificació de sentiment pur, ningú va marxar cap a casa sense que l’emoció li hagués traspassat en algun moment.

  Per tal de seguir visibilitzant l’eliminació de la violència de gènere, i sensibilitzant-ne a la població, dimarts 27 a dos quarts de set de la tarda a la plaça Gran de Santpedor es farà una cantada dels alumnes de l’escola de música, lectura del manifest i encesa d’espelmes per les víctimes d’enguany. Igualment continua tota aquesta setmana oberta l'exposició sobre violència de gènere al Lokal de Joves.

 • Matinal solidària 26 de novembre de 2018 Bona resposta a la matinal solidària de Santpedor

  Ni el fred, ni els núvols van enterenyinar una matinal solidària diumenge a Santpedor que va fer sortir escoles i entitats a la plaça Gran. A primera hora la feina va ser per muntar els estands que omplien la plaça amb representants d'algunes entitats i també de les escoles del poble, en una iniciativa organitzada per l'AMPA de l'escola Riu d'Or. Bosses de pà, estovalles, decoració nadalenca, manualitats, penjolls.... un munt d'objectes per comprar i col·laborar amb una bona causa. els diners que han recollit les escoles es destinaran a les ONGs Proide, Càritas, TEA, Rokpa i Un nen per Bulgària. També coincidint amb la matinal solidària es va fer l'acapte del Banc de Sang al local de Ca l'Arola.  El veí de Santpedor, Albert Sala, va ser el  guanyador de la samarreta del FCBarcelona, gentilesa de la Penya Blaugrana sortejada entre els donants de sang.

   

 • Moment de la signatura 26 de novembre de 2018 CUSA i Ajuntament signen un nou conveni per promocionar el comerç de Santpedor

  Aquesta setmana passada, l'Ajuntament de Santpedor ha signat un nou conveni amb la CUSA per als propers anys per a la promoció i dinamització del comerç local.
  S’ha acordat també la nova il·luminació de Nadal pel tram del Carrer Ample que encara no en tenia, així com també col·laboracions conjuntes en els mercats dissabtes a plaça del proper 1 de desembre quan els botiguers treuran parades al carrer, la campanya de Nadal amb el comerç obert i el Caga Tió del diumenge 23 de desembre.

 • Món del Joc 22 de novembre de 2018 Obert el termini per apuntar-se a fer de monitor del Món del Joc

  Voleu fer de monitors del parc de Nadal el Món del joc de Santpedor? 

  L'empresa que gestiona el nostre parc de Nadal ha obert el termini per apuntar-se a fer de monitor durant les properes festes de Nadal. Cal presentar el currículum a  rrhh@players.cat‬
  ‪Teniu temps fins el 9 de desembre de 2018. El dia 12, la mateixa empresa ja contactarà amb les persones seleccionades.

  El món del joc obre portes un any més al pavelló municipal d'esports Rafa Martínez els dies 27, 28 i 29 de desembre de 2018 i altre cop els dies 2, 3 i 4 de gener en horari de 16 a 20h.

   

 • Nou aspirador per netejar els carrers 22 de novembre de 2018 Santpedor ha estrenat un nou vehicle per netejar els carrers

  Santpedor ha estrenat aquesta setmana un aspirador elèctric adquirit a través de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener amb el suport de la Diputació, amb la idea de modernitzar els serveis de neteja viària.
  Ho hem fet amb Sant Joan de Vilatorrada,, Súria, Sant Salvador de Guardiola, Callús i Castellnou de Bage. S'han comprat aquests nous vehicles amb motor elèctric per donar suport als serveis municipals de neteja viària. Són aspiradors de gran format que permeten obtenir un acabat d’alta qualitat. La mida i característiques fan que sigui viable un escombrat eficaç sense aixecar partícules de pols ni emetre gasos contaminants a l’atmosfera. A més, al tractar- se d’un equip molt silenciós, el fa idoni per conviure amb el trànsit de vianants, fins i tot en les zones més cèntriques i comercials.

 • Obra de teatre 22 de novembre de 2018 Una obra de teatre arranca diumenge els actes contra la violència de gènere

  Aquest diumenge, a la sala polivalent de la Nau s'estrena l'obra de teatre, el diari de la Martina, que serveix com a tret de sortida dels actes organitzats en el marc del dia internacional contra la violència de gènere que se celebra el 27 de novembre,

  L'obra de teatre anirà acompanyada de la lectura del manifest institucional. 

  També aquests dies hi ha oberta l'exposició "Mites violència en la parella" al Lokal de la vila. La mostra estarà exposada a aquest espai fins el proper divendres dia 30 de novembre.

  Amb tot el gruix dels actes se celebren el mateix dia internacional amb l'acte commemoratiu institucional a la plaça Gran. A partir de les 18:30h amb la cantada de les corals de l'escola Municipal de Música de Santpedor, la lectura del manifest i l'encesa d'espelmes.

   

 • Donació de sang 22 de novembre de 2018 Diumenge matinal solidària

  Aquest diumenge se celebra la matinal solidària. Entre  les 10 i les 14h, la plaça Gran es tornarà a omplir de solidaritat en la matinal que organitzen les escoles del poble i coordina l'AFA de l'Escola Riu d'Or. En aquesta matinal es pretén recollir fons per Ong's com: Proide, Càritas, TEA, Rokpa i Un nen per Bulgària. 

  Càritas posarà una taula i recollirà, preferentment: oli, llet, sucre, conserves, llegums, productes de neteja i productes d'higiene personal.

  Igualment durant el diumenge al matí i coincidint amb la recollida de fons també es recullen donacions d'un bé molt preuat, la sang. Un any més el Banc de Sang i l'Ajuntament s'han unit per a fer un any més la campanya de donació de sang al local de la llar d'avis de Ca l'Arola, també a la plaá Gran, amb el lema Dóna el millor de tu. A aquesta iniciativa també s'hi suma la Penya Blaugrana de santpedor que facilita una samarreta del club per a sortejar entre les persones que donen sang en aquesta matinal.

 • Visita del tercer del Riu d'Or 21 de novembre de 2018 Visita dels alumnes de 3r de l'escola Riu d'Or

  Aquesta setmana, 44 alumnes i els seus professors, de 3r de primària de l'escola Riu d'Or han visitat l'Ajuntament. Es tracta de les classes que porten per nom policies i veterinaris. Els alumnes de 3r estan treballant el municipi: con s’organitza, que fa l’Ajuntament o cada quan hi ha eleccions... de fet, els alumnes han fet preguntes i comentaris que després podran treballar a classe. L'alcalde de santpedor, Xavier Codina, els ha ensenyat des de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (l'OAC) a la planta baixa de l'edifici de la plaça Gran així com també el despatx de l'alcalde, la vara que otorga la potestat d'alcalde a la màxima autoritat del poble i tots han sortit al balcó de l'Ajuntament on s'han fet una fotografia de record.

 • Festa a la plaça Gran 19 de novembre de 2018 La solidaritat amb els nens amb càncer triomfa a la Festa dels Drets dels Infants de Santpedor

  informa: Ràdio Sanpedor

  La Festa dels Drets dels Infants de Santpedor va aplegar diumenge desenes de persones a la Plaça Gran, que van poder gaudir de d’una divertida gimcana i un bon esmorzar de coca i xocolata. Així com de  la màgia del mag Fèlix Brunet, que va enlluernar al públic  assistent.Des de l’Ajuntament de Santpedor van quedar més que satisfets amb l’esdeveniment que organitza anualment el Consell dels Infants de Santpedor, i que serveix per reivindicar els drets dels més petits. Ho va explicar el regidor de Cultura, Agustí Comas:”Vam sortir amb sensacions molt positives, va vindre molta gent i tothom va gaudir molt amb les activitats, com l’espectacle de màgia”.

 • Dia contra la violència de gènere 15 de novembre de 2018 Teatre, un acte reivindicatiu, una exposició i un concurs de còmics contra la violència de gènere a Santpedor

  Santpedor ja té tot a punt per commemorar un any més el dia internacional contra la violència de gènere el proper dia 25 de novembre. Els actes no es fan només el mateix dia internacional sinó que el cap de setmana anterior ja hi ha una proposta de teatre. A més enguany per primer cop s'ha convocat un concurs de còmics entre joves del poble i una exposició al Lokal de la vida proposarà aquest tema.

 • Ple del mes de novembre 14 de novembre de 2018 El ple del mes de novembre aprova un nou manual d'identitat corporativa de l'Ajuntament

  L'Ajuntament ha aprovat el primer manual d'identitat corporativa que tindrà l'Ajuntamentd e Santpedor. Fins ara, la imatge gràfica del municipi constava únicament d'un logotip, un escut i la bandera. Ara per posar ordre en la identitat gràfica del municipi i com a resultat d'un any de treball dels tècnics municipals s'ha aprovat una proposta que estarà un mes a exposició pública.

 • La Tramoia a Santpedor 14 de novembre de 2018 La Tramoia estrena 'Brams o la Kúmedia dels Herrors' a la sala Cal Llovet de Santpedor

  Dissabte, 17 de novembre, i diumenge, 18 de novembre, dues úniques representacions de l'adaptació de l'obra de Sergi López i Toni Albà.
  Albert Rubís i Marc Romero omplen l'escenari com a protagonistes de la comèdia que els vilafranquins van representar durant anys des del 1986.

Pàgina 2 de 9
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49