Notícies

 • S'obre el termini per demanar ajust escolars a Santpedor 2 de maig de 2019

  A partir d'avui dimarts dia 2 de maig i durant aquest mes, es poden sol·licitar els Ajuts per a l'adquisició de material escolar i llibres a alumnes amb necessitats socioeconòmiques per al curs 2019-2020. Trobareu tota la informació a aquest link: ajuts.

  Aquestes són ajudes individuals i es fan sempre en una convocatòria de caràcter puntual en funció de la situació socioeconòmica del sol·licitant. A més garantitzen un seguiment de l'alumnat i del nucli familiar per part dels Serveis Socials. El programa preten ser una eina de suport econòmic per fer compatibles les responsabilitats familiars amb el/la menor durant el període d'escolarització obligatòria (de 6 a 16 anys) i el no obligatori (de 3 a 5 anys) amb les obligacions econòmiques de la família. 

  Per obtenir aquesta ajuda cal emplenar la sol·licitud. L'alumnat sol·licitant ha d'estar empadronat a Santpedor. En cas d'estar empadronat a Santpedor però estudiar fora el poble caldrà justificar la mobilitat. 

   

 • Imatge de l'edició passada L'Ajuntament agraeix la col·laboració en el porta a porta regalant un miler de flors 30 d'abril de 2019

  Santpedor arranca aquest dimarts 30 d'abril la setmana de la flor. Ho fa amb el repartiment d’un miler de flors de temporada entre els veïns per agrair la seva col·laboració en la recollida selectiva de residus porta a porta. Santpedor està reciclant el 68% dels residus totals generats. Va ser pioner al Bages en la recollida porta a porta i sempre és en les millors posicions a la comarca en recollida selectiva. 

  La recollida de les flors es pot fer aquest dimarts 30 d'abril i també dijous 2, divendres 3 i dissabte 4 de maig. Dimarts i dijous en horari de tarda, de 17 a 19h i divendres i dissabte, es distribuiran les flors pel matí, de 10 a 13h. Cal anar a la plaça Gran, i portar el número de cubell.

  Precisament, i com es va fer en els dos darrers anys,  la setmana de la flor culmina amb la fira de la flor al poble. El Santpedor en flor se celebra durant tot el cap de setmana, ampliant horaris i espais. I amb moltes novetats per consolidar aquesta festa..

 • Santpedor supera el 81% de participació a les eleccions del 28A 29 d'abril de 2019

  Les eleccions generals celebrades aquest diumenge 28 d'abril han aconseguit una altíssima participació a Santpedor superant el 81% en l'elecció dels diputats al Congrés i un 79% per escollir la composició del senat. Els tres col·legis, a l'escola Riu d'Or, a la Capella de Sant Andreu i a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas van viure una jornada marcada per la normalitat. El recompte per al congrés va anar ràpid i en 3 hores es van conèixer els resultats que va encapçalar ERC amb 1701 vots (37,07%), seguir de JxCat amb 926 vots (20,18%), PSC que va obtenir 702 vots (15,30%). En Comú Podem en va tenir 459 (10%), Cs va tenir 301 vots (6,56%), Front Republicà 215 vots (4,69%), VOX 115 vots (2,51%), PP 95 vots (2,07%), PACMA, 39 vots (0,85%), Recortes Cero i IZQP 6 vots cadascun (0,13%), i 2 vots per a CNV i PCPC (0,04%).

 • Obres al Mirador Les màquines ja treballen en la primera fase de la urbanització del Mirador 26 d'abril de 2019

  Les màquines ja treballen en la primera fase de la urbanització del Mirador de Montserrat. Han començat pel carrer Camí de Vallboba i duraran 15 mesos. El projecte té un pressupost de prop de 6 milions d’euros desenvolupat en dues fases: la primera que comença ara amb el desplegament de la xarxa de clavegueram i la segona amb la urbanització dels carrers que encara són de terra. La primera fase es finança amb l’aportació d’un 22,8% per part de l’Ajuntament i un 77,2% que assumeixen els propietaris amb quotes urbanístiques. A peu d’obra hi ha una oficina d’informació al local del Mirador oberta al públic dilluns de 12 a 14h i dimecres de 16 a 18h.

 • Santpedor en flor 2019 Tot a punt per a la fira Santpedor en flor dels dies 4 i 5 de maig 25 d'abril de 2019

  La fira Santpedor en flor transforma el barri antic del poble durant tot el cap de setmana del 4 i 5 de maig) i es vesteix de colors amb muntatges florals i ornamentacions a places i racons de Santpedor. Mercats, música, exposicions, degustacions, tallers, teatre i fins i tot una visita guiada amb maridatge de vins són algunes de les propostes. Novament un grup de voluntaris i el SAC (Santpedor Arts i Creació) fan possible aquesta fira que compta amb la col·laboració de BonsaiNatura, Viles Florides, col·lectiu Eixarcolant, l'escola de Dansa de Castellnou i l'Escola Municipal de Música de Santpedor. 

 • Preinscripcions als centres educatius municipals 25 d'abril de 2019

  Les escoles que depenen de l’Ajuntament comencen el periode d’inscripcions en breu. Preneu nota que no se us pasi el termini:
  ✏️ Escola Bressol Municipal Els Gallarets: celebra jornada de portes obertes el 29 d'abril de 17 a 19h i es poden presentar sol·licituds del 6 al 14 de maig (de 8 a 11:30 i de 15 a 17h)
  📕 Escola Municipal de Música: celebra jornada de portesobertes els dies 29, 30 d'abril i 2 i 3 de maig a les tardes. Les sol·licituds es poden presentar del 6 al 17 de maig de 19 a 21h
  🖇 Programa de formació contínua de persones adultes. Les inscripcions es faran al mes de juny.

 • Mercat de la rampoina Voluntaris per al mercat de la rampoina 25 d'abril de 2019

  El dissabte 4 de maig tornen els mercats ecològic i de la rampoina i coincideixen amb la festa del Santpedor en flor. Per això, els dissabtes a plaça canvia d'horari. En concret el mercat de proximitat multiplica esforços i es fa dissabte i diumenge de 10 a 14h. I el mercat de la rampoina se celebra de manera excepcional dissabte a la tarda de 17 a 20h. Els dos mercats se celebren aquest cop a la plaça Gran.
  Si teniu ganes de col·laborar en el mercat de la rampoina en la seva organització adreceu-vos a l'Ajuntament i demaneu per la Marina. Igualment recordeu apuntar-vos per muntar les vostres parades i "vendre" els objectes de segona mà que teniu a casa.

 • Caramelles 2019 Aquest cap de setmana, Caramelles a Santpedor 17 d'abril de 2019

  Ja ho tenim tot a punt per celebrar aquest proper cap de setmana les Caramelles a Santpedor. Dissabte fem un recorregut a l'entorn del poble i diumenge, comencem amb esmorzar a la plaça Gran obert a tothom i tot seguit cantada i ballada a les places de Santpedor per acabar altre cop a la plaça Gran. Sereu tots molt benvinguts.

 • Obres Obres per canalitzar aigües residuals a Cal Catiu 17 d'abril de 2019

  S'han enllestit els treballs que durant tres setmnanes han fet des de l'equip de manteniment de l'Ajuntament de Santpedor per canalitzar la rasa d’aigües residuals que estaven a cel obert desde Cal Catiu. Els treballs de canalització d'han fet des d'aquest punt, passant pel costat de la zona esportiva i més concretament del cap de futbol i arribant fins a la via del tren. Els treballs son fruit d’un acord entre l’Agència Catalana de l'Aigua i Ajuntament de Santpedor per evitar l’impacte mediambiental d’aquestes aigües residuals que des d'anys, com us dèiem, estaven al descobert.

 • Reunió a l'Ajuntament Es posen les bases per iniciar el servei de primera acollida de Santpedor 17 d'abril de 2019

  Aquest passat divendres es va celebrar a la sala rodona de l'Ajuntament una reunió per posar les bases per iniciar el desplegament del Servei de Primera Acollida a Santpedor, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages. El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. L’objectiu d’aquest servei és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

 • Pisos lloguer Obert el termini per demanar ajudes per a pisos de lloguer 16 d'abril de 2019

  Ja s'ha obert el termini de les subvencions per al pagament del lloguer 2019 de l'Agencia de l'Habitatge.
  El termini és del 16/4/2019 al 7/6/2019.
  Les persones interessades s'han de dirigir a l'oficina d'habitatge del Consell Comarcal del Bages.
  Adjuntem el link per a fer tràmits. Cliqueu aquí.

 • Un detall del dietari Nova donació a l'arxiu històric 15 d'abril de 2019

  L’Antoni Lari, veí de Santpedor i persona molt interessada en el patrimoni històric del nostre poble, ha fet una nova donació a l’arxiu històric. Ha trobat un dietari de “la sociedad coral la catalana” de principis del segle XX que ja custòdia l’Ajuntament. Aquest dietari té pàgines amb els primers socis de l'entitat i també hi ha anotacions a mà dels primers repertoris de la coral. des d'aquestes ratlles agraïm el seu treball desinteressat per fer arribar al nostre arxiu històric nous documents que ajuden a escriure la història de Santpedor.

 • Cicle Convent Gran resposta al concert del tàndem Fortuny-Farrés al cicle de Música al Convent 15 d'abril de 2019

  El cicle de música al convent es va estrenar aquest diumenge dia 14 d'abril amb una gran resposta de públic al concert ofert pel saxofonista Llibert Fortuny i la trompetista santpedorenca Mireia Farrés. Fortuny a més del saxo i l'ewi també va tocar el saxo electrònic. Aquest duet ens va oferir un concert amb adaptacions de Bach, peces del projecte JZBach amb Manel Camp que ja eren a duo, així com un arrajament de Falla. El concert que va durar una hora i mitja va ser el primer dels 4 concerts previstos aquesta primavera. 

  El segon concert i el quart (els dies 12 de maig i 2 de juny) els oferirà la Coral Escriny amb l'Orquestra Terrassa48 interpretant la passió segons Sant Marc de JS Bach. També al maig, el dia 19, hi ha un quart concert a càrrec del cor Francesc Valls, el cor professional amb residència fixa a la Catedral que interpretarà música sacra a Capella.

  Els interessats poden comprar entrades online clicant aquí o bé a les oficines de l'Ajuntament.

 • hi van participar alumnes de 2n d'iniciació, amb la samarreta groga de l'escola Els nens de l'EMMS a l'Auditori de Barcelona 15 d'abril de 2019

  Magnífic concert a l'Auditori de Barcelona amb participació del cor d’alumnes de 2n d’iniciació de l’escola municipal de música de Santpedor al concert d’homenatge a la compositora i pedagoga catalana Narcisa Freixas en commemoració del 160è aniversari del seu naixement. A l’acte hi van intervenir més de tres-cents cantaires d’escoles de música i conservatoris de Catalunya, dues cobles juvenils i els guanyadors del Premi Narcisa Freixas per a joves intèrprets. La direcció va anar a càrrec de Mireia Barrera (cors) i Jordi Figaró (cobles).

 • Cicle Convent Llibert Fortuny i Mireia Farrés obren el Cicle de Música al Convent de Santpedor aquest diumenge 11 d'abril de 2019

  El cicle compta amb tres concerts diferents: el d’aquest diumenge amb el duet de Fortuny i Farrés; el 12 de maig amb un concert de la coral local Escriny amb  l’Orquestra Terrassa 48; i el 19 de maig amb un nou concert del Cor Francesc Valls. Les entrades estan a la venda i es poden adquirir abonaments per al cicle que enguany duplica el nombre de concerts en cartell. Per comprar les entrades cal clicar aquí.

 • Escola Municipal de Música de Santpedor L’Escola de Música de Santpedor, representant del Bages al concert Narcisa Freixas de l’Auditori 11 d'abril de 2019

  Una vintena de nens i nenes d’entre 7 i 8 anys de l’escola municipal de música de Santpedor participen al concert Narcisa Freixas que aglutina fins a 17 cors de tot Catalunya a l’Auditori de Barcelona aquest dissabte. L’acte és un homenatge a aquesta compositora i pedagoga i l’alumnat de l’escola ha treballat durant el darrer mes per preparar la seva intervenció.

 • Ple d'abril El ple d'abril aprova una pròrroga d'un mes de Cal Clarassó 10 d'abril de 2019

  El ple ordinari d’abril que es va celebrar ahir al vespre aprova com a sobrevingut ampliar les obres a Cal Clarassó fins a l’11 de maig perquè es van aturar les obres per raons meteorològiques i perquè s’han aprofitat les obres per instal·lar una vintena de caixes niu per potenciar la biodiversitat urbana.
  També s’han aprovat els següents dictàmens:
  👉 modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel subministrament de l’aigua
  👉tarifes del taxi (urbanes i interurbanes)
  👉conveni de gestió residus per l’adequació de la llei
  👉modificació de l’escola bressol per l’augment d’una aula

 • Sant Jordi Arranca la campanya d'abril de la CUSA 9 d'abril de 2019

  Aquest dilluns dia 8 ha començat  la campanya de Sant Jordi que organitza la CUSA. S'allarga fins el proper dissabte 26 d'abril i consisteix un sorteig entre tots els clients dels comerços de Santpedor que hagin posat a les urnes que trobareu a les botigues el seu nom i telèfon amb el tiquet de compra..
  El premi son 4 sopars o dinars per a 4 parelles a un dels restaurants adscrits a la CUSA. 
  Molta sort a tots els participants.

 • Un moment del concert Concert dels professors de l'escola municipal de música per als més menuts 5 d'abril de 2019

  El passat dimecres dia 3 d’abril, els professors i professores de l’Escola Municipal de Música de Santpedor van oferir un concert als nens i nenes de P-2 i P-5 de les escoles del poble i de Castellnou.
  Van interpretar “El Carnaval dels animals” de Saint Saëns mostrant així, tots els instruments que es poden estudiar a l’escola. 
  Es van fer tres sessions on hi van assistir les escoles bressol Els Gallarets i Pam i Pipa, l’Escola Jeroni de Moragas i les escoles de primària Riu d’Or, La Serreta, Llissach i L’Olivar.
  En total, 183 infants van desplaçar-se fins l’Auditori Maria Espinalt de l’Escola de Música i així van poder gaudir de la música!

 • Fes-ta la salut Fes-ta la salut aquest dissabte a Santpedor 5 d'abril de 2019

  Demà a partir de les 11 a la plaça de l'Església de Santpedor, Fes-ta la Salut, Veniu a dir-nos que us fa feliç de Santpedor. Entre tots contribuirem en el projecte de salut comunitària que des de fa mesos voluntaris, CAP i Ajuntament estan empenyent. us deixem amb el vídeo que han fet els promotors i que trobareu també al Canal Youtube de l'Ajuntament: vídeo Santpedor fa salut

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49