El ple del mes de desembre aprova per unanimitat el ROM

Dimecres, 12 de desembre de 2018 a les 00:00

El ple del mes de desembre ha permès aprovar per unanimitat el Reglament Orgànis Municipal (ROM) de Santpedor després d'un any i mig de reunions i converses. El reglament que havia regulat l'organització municipal fins a dia d'avui es va aprovar fa 18 anys i calia adaptar aquest instrument jurídic als nous temps incorporant l'ús de noves tecnologies que facilitin la participació ciutadana en la vida política municipal. La Comissió redactora del ROM ha comptat amb la participació de tots els grups municipals.

 

El nou ROM té per objecte la regulació del règim organitzatiu i de funcionament dels òrgans municipals, l'articulació dels drets i deures dels membres de la Corporació, així com el registre d'interessos i dels drets d'informació i participació ciutadana dels veïns i entitats del municipi. 

Abans d'aprovar aquest primer punt de l'ordre del dia, el ple de desembre  va arrancar  amb un minut de silenci en record de Jordi Espinalt, nomenat pel ple campaner del poble i que ens va deixar la setmana passada als 56 anys. Durant la sessió ordinària es van tractar dues mocions. Una va ser la declaració en suport al consell d'alcaldes del Bages sobre els greuges històrics en les seves connexions ferroviàries. La segona moció presentada pel grup municipal de CiU de suport a la decisiód els presos polítics Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn d'iniciar una vaga de fam en denúncia a l'actuació del Tribunal Constitucional.
També es va aprovar per unanimitat l’adhesió al pla d’actuació de les persones grans del Bages promogut pel Consell Comarcal del Bages i la ratificació del decret de solicitud de la signatura del conveni de places públiques de la residència. Amb 11 vots a favor i 2 abstencions es van aprovar els dictàmens per aportacions extraordinàries a favor de la mancomunitat de sanejament en diferents anys. I també van obtenir llum verd amb l’abstenció de l’oposició el pla normatiu 2019, el pla econòmic financer i la modificació del contracte de servei públic de l’escola bressol.

 

Darrera actualització: 13.12.2018 | 19:52