La Coral Escriny celebra un emotiu 50 concert de Nadal amb projeccions i homenatges

Dilluns, 31 de desembre de 2018 a les 00:00

La Coral Escriny ha celebrat el 50 concert de Nadal amb un homenatge de ex-directors, als fundadors de la Coral i ha comptat amb la col·laboració d'excantaires. Un muntatge visual resaltant la bellesa de l'auditori del Convent,  projeccions a l'abside repassant el naixement de la Coral van ser dues de les notes més destacades. Durant el concert, que aquest cop va ser molt més que un concert, es va recordar als fundadors de la Coral i es va tenir un record especial al gaietà que va traspassar aquest any. Igualment es va retre un homenatge als 5 directors que hi ha hagut en aquestes 5 dècades. 

 

El concert va tenir dues parts diferenciades. La primera part amb l ainterpretació de la Coral actual de  tres versions de l’obra O Magnum Mysterium, escrites en diferents èpoques per Tomás Luis de VictoriaFrancis Poulenc i Javier Busto i la peça Song of the Universal, del noruec Ola Gjeilo.

La segona part va començar amb un breu acte commemoratiu del cinquantenari de l’entitat i, seguidament, la coral i una trentena d’excantaires van interpretar Nadal 2000, una obra de Josep Vila i Casañas sobre textos de Miquel Martí i Pol, que inicialment va ser escrita per a dos cors de veus blanques i que el mateix autor ha adaptat a veus mixtes i l’ha dedicat especialment a la coral Escriny perquè l’estreni en aquest concert tan especial.Josep Vila va assistir al concertd e Nadal.

El concert es repetirà el proper dia 13 de gener.

 

Darrera actualització: 31.12.2018 | 15:22