Santpedor esquiva la pluja i fa de la seva festa major una de les més participades dels darrers anys

Diumenge, 10 de juny de 2018 a les 00:00

La festa es va obrir divendres amb el pregó institucional del doctor Albert Estiarte i l’entrada de penyes a la plaça i ha continuat en un cap de setmana amb molta gent a les més de 50 activitats programades. El timbaler llueix fins demà dilluns la casaca multicolor que simbolitza la festa de les penyes organitzades per la Festa Major

Santpedor no ha mirat al cel i ha fet de la seva Festa Major una de les més multitudinàries dels darrers anys amb una altíssima participació a les activitats programades. La festa que va arrancar divendres amb el pregó infantil i l’institucional a càrrec del doctor Albert Estiarte, va tenir com a punt àlgid l’entrada a plaça de les penyes, les actuacions d’entitats del poble com geganters, bastoners, castellers i bous de foc. La festa es va donar per començada quan l’alcalde va encendre fins a sis fuets i van posar a l’estàtua del Timbaler la casaca multicolor que lluirà fins demà dilluns quan clogui la festa. La nota més diferent i destacada són les prop de 1.500 persones apuntades a una de les 54 penyes un dels atractius de la festa.

Divendres, el pregoner institucional Albert Estiarte ja va apuntar una de les claus de la festa major de Santpedor quan va dir que el més destacat és que a diferència del que passa a altres pobles, a santpedor, “no hi ha ningú que marxi per aquestes dates sinó tot el contrari: tothom es queda”. La festa s’ha convertit en els darrers anys en una explosió de grups, les penyes, que tenen com a centre d’actuació el recinte de penyes, el vell camp de futbol de Santpedor. En aquest espai es va celebrar dissabte el concurs de paelles, un vermut i una gimcana i és el punt de trobada de gairebé 1.500 persones inscrites en aquestes 54 penyes. Les cercaviles pel barri antic, les actuacions i espectacles a diferents places del poble i les nits a Cal Llovet són els altres grans atractius d’una festa que té la clau del seu èxit en què hi participen des dels més petits fins als més grans.

Els preparatius per a la Festa Major arranquen setmanes abans quan es presenta el vídeo organitzat per la colla de penyes i l’Ajuntament. També s’ha popularitzat el Flashmob, el ball previ a l’arrancada de festes que enguany ha estat una adaptació del Ball de la Civada pel Ball de l’Espardenya. A l’entrada de penyes a la plaça es premia la més divertida i treballada. Enguany, divendres també va ser un moment per a les sorpreses. Per un costat, les penyes a la seva entrada a la plaça van rebre una polsera lila on es podia llegir “No és no” en una iniciativa que vol incidir en el respecte durant les festes. També abans de les actuacions de les entitats es van llançar des del balcó fins a 600 barrets de palla. I en acabar els actes a la plaça quan es va donar per encetada la festa major el CDR Santpedor va desplegar pancartes en record dels presos polítics i els exiliats.

La festa major també és el moment per obrir les portes de la piscina municipal, una de les primeres del Bages en obrir portes i ho fa amb una jornada d’accés lliure avui dissabte. Demà diumenge és el dia que els actes comencen més dora, a les 6 del matí, amb Matines, caldo i xaranga fins a l’esmorzar i les vaquetes. El gran protagonista del diumenge al matí és el toc de campanes, la xocolatada i la matinal de cultura popular. La festa holi repeteix per segon any consecutiu i s’ha previst per a primera hora de la tarda seguida d’un espectacle infantil. Sardanes, concerts d’orquestra, ball i molta cercavila són els grans atractius.

Demà dilluns ja serà el moment dels darrers cartutxos. Al matí, els més joves tindran la festa infantil i de l’escuma amb Jaume Barri i a la tarda el Tobogan Aquàtic. Ta,bé es farà ball a Cal llovet, dinar Trinxat al recinte de penyes, botifarrada popular i concert amb el grup Sèlia al vespre i fi de festa amb havaneres i rom cremat.

Darrera actualització: 10.06.2018 | 20:18