Dissabte celebrem la Jornada de Patrimoni dedicada al vi i a la vinya

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

Aquest dissabte dia 3 d'octubre de 2020, Santpedor celebra la Jornada de Patrimoni en el marc de la festa de la verema del Bages. Visitarem la història del vi en visites a 3 cellers. En total s'han programat 5 visites de 30 minuts, a partir de les 4 de la tarda amb sortida des de la plaça del Sindicat. Us recordem que cal inscripció prèvia a través de la web: festaveremabages.cat

Un recorregut per la història del vi de Santpedor. Santpedor

Tres antics cellers obren les portes i seran visitables per mostrar diferents moments de la història del vi de Santpedor:

El Celler Cooperatiu de Santpedor (El Sindicat), que data de la dècada de 1920 i es conserva intacte des de que va cessar l'activitat, ara fa uns 40 anys. Passi d'un curtmetratge gravat a la dècada de 1980 en què es veu el celler en ple funcionament.

Celler de Cal Ballaró (carrer del Vall, 11), que fou una de les principals cases productores d'aiguardent de Santpedor en el segle XIX. Coneixerem qui eren els Ballaró i a què es dedicaven de la mà dels seus descendents.

Cal Cantaré (Plaça Gran, 7), compta amb un dels cellers més antics del poble, amb elements arquitectònics medievals. L'espai ha estat reconvertit recentment en una formatgeria, i se n'han restaurat les tines, la premsa de vi i fins i tot un molí d'oli. Els propietaris del negoci, de la família de Cal Cantaré, ens explicaran els diferents usos que ha tingut l'espai fins a l'actualitat.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 13:41