Com crear i enviar una Factura Electrònica?

Existeixen una sèrie de solucions gratuïtes que permeten la creació de factures que, posteriorment, poden ser enviades a les Administracions Públiques Catalanes que disposin del servei e.FACT. (Punt General d’Entrada de Factures Electròniques del sector públic de Catalunya).

Solucions gratuïtes per crear i enviar:

  • B2B Router: És un Portal de factura electrònica, que permet crear factures electròniques en format Facturae, sense necessitat de certificat digital, de forma gratuïta i enviar-les directament a les Administracions Públiques catalanes a través del servei e.FACT.
  • Pimefactura: Solucions de la patronal PIMEC, patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, que de forma gratuïta i sense necessitat de certificat digital, permet crear factures electròniques de forma senzilla, en format Facturae, signar-les i enviar-les directament a les Administracions Públiques catalanes a través del servei e.FACT.  També permet pujar factures electròniques creades.

Quin format que ha de tenir l'e-factura?


El format de la factura electrònica definit per l’Administració General de l’Estat i implantat al servei e.FACT de l'AOC, és un XML amb una estructura coneguda com Facturae.

Actualment, les versions de Facturae acceptades pel servei eFACT són 3.2 i 3.2.1. Si envies les factures en un format anterior, aquestes seran rebutjades.

NOTA: les solucions gratuïtes per a crear factures (B2B Router, Pimefectura...) t'ajudaran a generar les factures en aquest format de manera àgil.

Com signar una factura electrònica?


Un cop generat el fitxer XML, amb la informació i els requisits establerts, aquest fitxer s’ha de signar electrònicament:

  • directament la persona que l'emet, o
  • una plataforma de tercers, mitjançant un certificat digital reconegut.

La legislació defineix la signatura electrònica reconeguda com una signatura electrònica avançada, que es basa en un certificat reconegut i es genera mitjançant un dispositiu segur de creació de signatures.

Com enviar una factura electrònica?


Com consultar l'estat d'una factura electrònica?


Podeu consultar l'estat de les factures lliurades a e.FACT i a FACe aquí: Consulta l'estat de la teva factura.

Darrera actualització: 16.02.2023 | 18:24
Darrera actualització: 16.02.2023 | 18:24