Fira de Sant Miquel

Últim cap de setmana de setembre

L'origen es remunta a final del segle XII, quan el rei Alfons i concedeix la carta de població amb franqueses a la vila de Santpedor. Durant l'edat mitjana la Fira es consolida con una de les més importants de la Catalunya interior, i en el transcurs dels anys, es va adaptant a les circumstàncies de cada període històric: fira artesanal, fira ramadera, etc.

La fira de Sant Miquel gira entorn del barri antic de Santpedor, el qual conserva l'estructura medieval de carrers estrets ia collidors. Des de l'any 1991. s'aposta ,any rere any, pels productes naturals i ecològics.En la Actualitat la fira de Sant Miquel s'ha consolidat com una de les principals de la Catalunya interior.Diversos actes culturals amenitzen la fira: actes tradicionals, músics al carrer, exposicions, xerrades...Avui dia la fira posa especial atenció a la gastronomia pròpia de la comarca i en concert a la santpedorenca, oferint degustacions de productes propis i recuperant el plat típic de la Fira: cabra estofada amb albergínia.

 • Fira Sant Miquel 2023

  Arriba la Fira de Sant Miquel de Santpedor!

 • Fira Sant Miquel 2022

  Estem a finals de setembre i la majoria de persones ja hem tornat a la rutina diària, però per als Santpedorencs i les Santpedorenques aquestes dates son especials, ja que ens arriba LA FIRA DE SANT MIQUEL, que, després de dos anys, es podrà celebrar sense restriccions. L’hem estat preparant amb moltes ganes i il·lusió, i en aquest programa us presentem els actes de l’edició d’enguany.

  Recuperem l’essència de LA FIRA, en què els carrers i les places del nostre poble es transformen, i tornaran a notar el bullici de la gent que passeja pel nostre casc antic, ple de productes naturals i ecològics, d’artesania, de regals, de cultura i música, amb colors i olors diferents dels habituals.

  Hi trobareu d’altres activitats durant la setmana amb la intenció de dinamitzar encara més aquesta edició i, sobretot, perquè tothom s’hi pugui sentir partícip. tenint el seu punt culminant el diumenge.

  Volem agrair l’esforç de totes les persones i entitats que hi han volgut col·laborar i us convidem a sortir al carrer, a participar i, sobretot, a gaudir de la nostra fira.

  QUE TINGUEU UNA MOLT BONA FIRA.

  La comissió de la Fira de Sant Miquel

 • Fira Sant Miquel 2021


  Som a finals de setembre, i la majoria de persones ja hem tornat a la rutina diària, però pels santpedorencs i les santpedorenques, aquestes dates son especials, ja que ens arriba LA FIRA DE SANT MIQUEL. Tot i que la situació provocada per la pandèmia ens ha fet canviar coses, l’hem estat preparant amb moltes ganes i il·lusió, i més després que l’any passat la vàrem haver de fer en un format molt reduït.

  Hem volgut recuperar l’essència de la Fira i tornar a sentir les olors i els colors pels nostres carrers i places, que ens transmeten les parades de productes naturals i ecològics, d’artesania, regals, la gastronomia i la cultura, que també hi seran presents al llarg d’aquests dies.

  No ens volem oblidar de les persones que ens han deixat per culpa de la Covid-19 i que aquesta nova edició de la Fira de Sant Miquel serveixi de record cap a elles i un reconeixement cap a tot el personal essencial i voluntariat que estan treballant incansablement en aquest temps de pandèmia.

  Agrair l’esforç de totes les persones i entitats que faran possible aquesta fira, i convidar-vos  a sortir al carrer a gaudir-la.

  QUE TINGUEU UNA MOLT BONA FIRA!

Darrera actualització: 20.12.2021 | 14:25
Darrera actualització: 20.12.2021 | 14:25