Aquest diumenge, consulta sobre les vaquetes. La teva opinió compta!

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 00:00

Santpedor posa les urnes per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes de Santpedor sobre la recuperació de les vaquetes al municipi. Podran votar els majors de 16 anys empadronats al municipi en data 20 de maig de 2022 en un únic col·legi electoral ubicat a Cal Llovet. L’horari de votació serà de 9 del matí a 8 del vespre. La pregunta de la consulta és: ‘Santpedor ha de recuperar les vaquetes?’ Consulta les bases aquí

La consulta prové d’una iniciativa popular, que ha recollit gairebé un miler de signatures per a poder tornar a celebrar una consulta sobre el tema de les vaquetes. La Llei 10/2014 de consultes populars no referendàries permet que passats dos anys es pugui fer una consulta sobre un mateix tema si es té el suport del 10% del cens de més de 16 anys del municipi. Tot i que es tracta d’una iniciativa popular, correspon a l’Ajuntament convocar i organitzar la votació, i ho ha fet de manera unànime a través d’una comissió formada per tots els grups municipals amb representació al Consistori i els promotors de la consulta.

El 2019 va guanyar el NO per 46 vots de diferència

El 24 de novembre de 2019 Santpedor ja va posar les urnes i va votar sobre el manteniment de les vaquetes com a acte de la Festa Major en una consulta popular no referendària impulsada per l'actual equip de govern i com a compromís de tots els grups municipals durant la campanya de les eleccions municipals de 2019 davant d'un tema que crea molt debat al poble. En aquella consulta, que va comptar amb un 37% de participació, el NO a les vaquetes es va imposar per 46 vots de diferència.

Darrera actualització: 13.09.2022 | 11:31