L’oficina de turisme proposa una passejada històrica i naturalista per l’Aiguamoll de la Bòbila

Dijous, 24 de de març de 2022 a les 00:05

El dissabte 2 d’abril l’oficina de turisme de Santpedor farà una visita en base històrica i naturalista per explicar l’origen de l’Aiguamoll, la seva història i el procés de restauració amb el nom ‘De la rajoleria a l’Aiguamoll’. Es faran dos torns de 20 persones i per participar-hi cal inscriure’s prèviament aquí: 

Inscripció visita 2 d'abril a les 10h

Inscripció visita 2 d'abril a les 11.30h 

El punt de trobada serà a l’Aiguamoll de la Bòbila a les 10 i a les 11.30h respectivament, i la visita partirà d’una base històrica explicant l’aprofitament d’argiles que es va dur a terme durant segles a Santpedor per fabricar maons, rajoles i teules, i com aquesta rajoleria tradicional va donar lloc en el segle XX a bòbiles de tipus industrial com la que hi havia a l’indret on actualment hi ha l’Aiguamoll.

A continuació, l’explicació se centrarà en el procés de restauració de l’espai que va començar fa uns 30 anys, després que la bòbila fos abandonada els anys 80. S’observaran les peculiaritats paisatgístiques i es posarà de relleu el valor biològic d’aquesta zona humida creada per la mà humana. Les explicacions aniran a càrrec de Mireia Vila Cortina, historiadora i tècnica de turisme i patrimoni de l’Ajuntament de Santpedor, i Josep Illa Antich, biòleg i membre del grup local “Gestió i Estudi del medi”, responsable de la reconversió de l’antiga argilera en aiguamoll.

La proposta s’engloba dins la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble a través d’un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. Aquesta és la tercera visita de l’any, que coincideix sempre amb els dissabtes de plaça, cada primer dissabte de mes.

Darrera actualització: 24.03.2022 | 13:50