Santpedor celebrarà els Tres Tombs el proper diumenge 26 de febrer

Dijous, 16 de febrer de 2023 a les 00:00

Santpedor acollirà el proper diumenge 26 de febrer la festa dels Tres Tombs, amb motiu de Sant Antoni.  Els carrers del poble tornaran a ser l’escenari de la desfilada de carruatges tradicionals, que reuneix aficionats als cavalls i als carruatges de tota la comarca.

La festa de Sant Antoni, organitzada per l’associació Equiset i amb la col·laboració de l’Ajuntament, començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat previ a la concentració de cavalls i carruatges. A les 11.45 hi haurà repic de campanes per part de les campaneres de Santpedor i a les 12.15 començarà la cercavila, amenitzada pels Batukad’Or i Tabarreta, i que transcorrerà pel carrer del Vall, la plaça de l’Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la Muralla de Manresa. A la tarda Cal Llovet acollirà un concert amb el Duet Andreus.

Històricament la festa es fa amb motiu de la diada de sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.

Darrera actualització: 15.02.2023 | 18:20