Santpedor teixeix una xarxa d’Espais Segurs de violència masclista amb el suport dels establiments del poble

Dimecres, 28 d'abril de 2021 a les 00:05

L’Ajuntament de Santpedor ha engegat una campanya d’”Espais segurs” per reforçar la xarxa d’atenció i suport a dones que pateixen violència masclista, amb la col·laboració de la CUSA. La iniciativa forma part del Pla d’igualtat i pretén que els establiments del poble siguin espais de confiança per les dones que puguin patir algun tipus de violència i on se les pugui ajudar, guiar i acompanyar.

Des de la regidoria d’Igualtat s’està fent un porta a porta per informar als professionals dels establiments i poder construir aquesta xarxa d’atenció contra les violències masclistes. En aquests espais, on s’ha realitzat una formació especialitzada, es podrà informar i assessorar a les dones dels serveis especialitzats on poden ser ateses per rebre l’ajuda necessària. La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, asegura que “és molt important la implicació de tots els agents del municipi per fer front a un problema tan arrelat com és la violència masclista”.

Els establiments s’identificaran amb un adhesiu d’espai segur i disposaran de díptics informatius amb els recursos disponibles a Santpedor i Manresa per a les persones que necessitin atenció. L’Ajuntament preveu que hi haurà una seixantena d’establiments adherits a la campanya, que es difondrà per xarxes socials amb l’etiqueta #NoEstemSoles.

Darrera actualització: 29.04.2021 | 08:35