Principals comportaments de risc en alumnes adolescents i joves”

Dimarts, 5 de de febrer de 2019 de 20.00 h a 22.00 h

Sinopsi: 

En l’àmbit familiar, els nous adolescents presenten cinc tipus de conflictes bàsics: el baix rendiment acadèmic; la manca de participació en el repartiment de les tasques domèstiques; l’exigència desmesurada d’amplis horaris d’oci i sortides; la negociació relacionada amb els diners i amb la seva destinació; i l’excessiva exposició a formes d’oci paralitzants: televisió, mòbil, Internet, etc. Aquests joves adolescents contemporanis reclamen cada vegada més autonomia subvencionada, i l’autoritat paternofilial de les generacions anteriors s’ha transformat ara en la dictadura de la negociació continuada.

Són uns adolescents rebels, per bé que conformistes i perfectament adaptats a la societat del benestar, que s’han convertit en l’epicentre d’una família que alhora viu la seva pròpia crisi d’identitat des de quatre tipologies bàsiques: la família sobreprotectora, la permissiva, la delegativa i la coresponsabilitzadora.

Ponent:

Jordi Royo i Isach

Director clínic d'Amalgama7, Atenció terapèutica i educativa per a adolescents, joves i les seves famílies, vicepresident de la Fundació Portal, de suport a nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies, i cofundador de la Societat Espanyola per a l'Estudi de la Violència Filioparental (Sevifip).

Es psicòleg clínic i col·laborador docent de les facultats de Psicologia i Medicina de diverses universitats. Director d'exposicions preventives itinerants respecte de la sida i del consum de drogues com “Ciutadans? Ciutadans!” i “A tota pastilla” (inaugurades al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona –CCCB–).

Ha dirigit diversos estudis europeus finançats per la UE i ha participat en Projectes d'investigació del Pla Nacional sobre Drogues. Autor i coautor de manuals bàsics i articles especialitzats, com la sèrie Principals comportaments de risc de joves i adolescents (Edigol Ediciones), entre d'altres, i del llibre Els rebels del benestar. Claus per a la comunicació amb els nous adolescents (Alba Editorial, 2008).

Ha estat director dels Serveis d'atenció a les drogodepèndencies de la Diputació de Barcelona (1981-2000) i director del Servei de Prevenció i d'atenció a la drogodependència de l'Ajuntament de Badalona (2000-2010

Auditori Convent Sant Francesc

C/ Convent, s/n - 08251 Santpedor - Barcelona
Adreça electrònica: auditori@santpedor.cat
Horari:  
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 29.01.2019 | 14:47