Mobilitzacions per a la Igualtat

L'Ajuntament treballa tot l'any per aconseguir la igualtat i lluitar contra les desigualtats i discriminacions que es generen a causa de la diversitat sexual, de gènere i cultural. Tot i així, hi ha diverses dates clau en què es fan mobilitzacions importants per defensar els drets polítics, econòmics i socials de totes les persones. 

8 Març, dia internacional de les dones


El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU). A Santpedor, el dia de les dones reivindica el paper de la dona a la nostra societat i denuncia el sexisme en accions festives i altres més reivindicatives. 

28 de maig, dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones


L'objectiu d'aquest esdeveniment és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, així com també del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

28 Juny, dia internacional de l'orgull LGTBI


Aquest dia es reivindica la tolerància i la igualtat de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals,  intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. Se celebra a l'entorn d'aquesta data en commemoració dels aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual. A Santpedor, aquest dia llueix la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament.

25 Novembre, dia internacional contra la violència de gènere


Santpedor porta anys mobilitzant-se el dia 25 de Novembre en una jornada que reivindica la necessitat de treballar en la lluita contra la violència de gènere.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Darrera actualització: 20.08.2021 | 12:21
Darrera actualització: 20.08.2021 | 12:21