Ampans tindrà una rotonda a l'alçada del Garden al 2023

Dijous, 17 de setembre de 2020

La cruïlla d’Ampans es regularà amb una rotonda a principis del 2023. Així ho han acordat Generalitat, Fundació Ampans i Ajuntament de Santpedor en un conveni de col·laboració per fer realitat el projecte que s’ha signat avui a la tarda. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha signat el conveni que els compromet a redactar el projecte i finançar amb 300.000 euros el projecte que en val 450.000. Ampans posarà la resta i l'Ajuntament ha de fer una modificació del POUM.

Durant la visita Calvet també ha explicat que en paral·lel s'engega novament el projecte de carril bici de Santpedor a Manresa que ja s'havia adjudicat però que es va aturar perquè l'empresa que l'estava redactant va fer fallida.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que fa uns mesos ja va visitar Ampans i va conèixer l'activitat que du a terme. D'aquella primera visita es va endur l'encàrrec de millorar l’accessibilitat a Ampans. Però la reivindicació passava per no entorpir l’altíssim volum de trànsit de la mateixa carretera, amb una mitjana de 13.000 vehicles que hi circulen diàriament.

El conseller ha explicat que la direcció general de carreteres a través dels serveis territorials es van posar a treballar en resoldre aquest problema. Els responsables dels dos organismes, Xavier Flores i Míriam Sort, han acompanyat el conseller en la signatura del Conveni i han mostrat el plànol de com quedarà la solució acordada. Aquí ja s'hi contempla com es connectarà el futur carril bici amb la rotonda.

Precisament el projecte del carril bici entre Manresa i Santpedor ja estava encarregat a una empresa que a meitat de la feina va fer fallida. El compromís és començar el procés de bell nou aprofitant part de la feina que va quedar a mitges però amb una nova empresa. Però el Conseller Calvet ha insistit que la voluntat és treballar en paral·lel a la rotonda d’Ampans.

El conveni signat compromet la conselleria de Territori i Sostenibilitat que ja ha encarregat i licitat el projecte de la rotonda i després caldrà executar l’obra que es preveu que estigui a punt a principis de 2023. L’obra amb un pressupost de 450.000€ es finança amb 300.000 des de Generalitat i 150.000€ que posa la pròpia Fundació Ampans.

L’Ajuntament per la seva banda ha fet els primers passos per a facilitar la tramitació d’aquest projecte i es compromet en aquest conveni a fer una modificació del POUM

 

Darrera actualització: 17.09.2020 | 20:03