Cal Clarassó protagonitza el nou retallable de la col·lecció de Santpedor

Dijous, 20 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest Sant Jordi arriba el sisè retallable de la col·lecció de Santpedor, després del portal de Cal Quatre, la Torre de l’aigua, l’ermita de Sant Francesc, l’Aiguamoll de la Bòbila i la plaça Gran U d’octubre. Ja el podeu trobar gratuïtament a l’Ajuntament, la Biblioteca i a les llibreries del poble.

L’Anna, una nena veïna de Santpedor ens acompanya durant tot el recorregut per descobrir els espais més emblemàtics del municipi a partir de pintar, retallar i enganxar. L’autor dels dibuixos d’aquesta col·lecció és l’il·lustrador Eduard Sisquella.

La fàbrica de Cal Clarassó va ser la primera indústria de Santpedor que va fer servir l’energia del vapor per moure els telers i fabricar teixits. El vapor s’aconseguia cremant carbó en una caldera subterrània i el fum s’expulsava per la xemeneia. El conjunt es va construir el 1897 i, per fer la xemeneia, es  van fer servir maons elaborats a mà a les rajoleries de la vila. Els teixits es fabricaven dins la nau amb grans finestres que hi ha al costat de la xemeneia. Hi treballava molta gent de Santpedor, sobretot dones, que s’encarregaven de fer funcionar els telers.

Darrera actualització: 19.04.2023 | 08:54