Campanya de plantació d’un centenar d’arbres al poble

Dijous, 11 de març de 2021 a les 00:00

Els carrers de Santpedor llueixen des d’aquesta setmana un nou aspecte, després que s’hagi fet la plantació d’un centenar d’arbres als escocells ubicats en diferents punts del poble.

A la ronda Sant Pere s’hi han replantat 55 arbres de tres espècies diferents, repartits entre les tres fileres d’escocells. A la banda de la llar d’infants els Gallarets, que té una vorera més ampla amb dues fileres d’escocells, s’hi han plantat freixes (costat interior) i carpins (costat exterior). A la vorera nord, a l’altra banda dels Gallarets, s’hi ha plantat perera ornamental.

Per altra banda, s’han plantat un total de 36 arbres repartits entre el nucli del poble, el pàrquing de les piscines, la plaça Lluís Companys i la plaça Sant Jordi. Entre les espècies plantades hi trobem ginkgos, liquidambars, fotínies, catalpes o acer negundos.

Ara fa un mes al camí de les piscines es van replantar 8 arbres acer negundo i al carrer Llissach es van replantar 6 fotínies en escocells buits.

Per a la plantació s’han escollit espècies adequades a la zona climàtica on estem, que puguin aguantar tant gelades com altes temperatures, i que el seu creixement no suposi molèsties als veïns pel pas de vehicles o interferències amb les façanes. També s’ha tingut en compte que siguin espècies amb el mínim de plagues possible. A banda, a Santpedor hi ha problemes d’infiltració causats perquè hi ha moltes argiles, l’aigua no drena i fa que si el sòl queda massa entollat els arbres puguin ofegar-se d’arrel. Per això, s’han escollit espècies que tolerin l’entollament del sòl.

L’Alcalde i regidor de parcs i jardins, Xavier Codina, explica que “la campanya de plantació té per objectiu contribuir a la millora del verd urbà de Santpedor”. Un dels objectius de l’equip de govern és aconseguir un poble més verd pels beneficis que això aporta. Entre altres, s’implanten més espais d’ombra per reduir l’efecte de la calor a l’estiu. Alhora, els arbres ‘capturen’ el diòxid de carboni i ajuden a neutralitzar-lo. 

 

Darrera actualització: 11.03.2021 | 13:06