Centenars de persones han gaudit del Carnestoltes de Santpedor aquest cap de setmana

Dilluns, 12 de febrer de 2024

El Carnestoltes Infantil posava el punt final ahir al matí amb unes 500 persones que van gaudir de la rua amb el Leru Leru i de l'espectacle "El viatge del Leru Leru". Una celebració de tres dies que ha comptat amb una gran participació en tots els actes per petits, joves i adults, tot i l’amenaça de pluja.

 

El plat fort del cap de setmana ha sigut la rua de Carnestoltes de dissabte a la tarda, que va reunir un miler de persones entre els 600 inscrits al concurs de disfresses i les que van venir a gaudir de la festa. Hippies, grangers, egipcis, pallassos, barrufets… Els carrers de Santpedor es van omplir de personatges fantàstics i disfresses per a tots els gustos al llarg de la rua, entre les 24 comparses, les 7 carrosses i els 5 individuals inscrits al Concurs. Tot i les quatre gotes que van caure just abans de començar el circuit, el Leru Leru i el DJ Lerele van poder iniciar el seguici fins a Cal Llovet amb puntualitat i sense mullar-se gaire.

Un cop a Cal Llovet, després de la botifarrada i la música amb Wateke Parties, es van dir els guanyadors i guanyadores del Concurs de disfresses de la rua. En la categoria Individual o parella van ser: La xicota de l'exorcista, Xuxi Piruli i el Mag d’Oz. En la categoria de comparses les guanyadores van ser: Cànnabis bike Tours, Santpeloompas i Trols. I les guanyadores de les carrosses van ser Cleofarra, Pallassada Global i 101 Dàlmates. Llavors va seguir el ball de Carnestoltes amb el grup de música Allioli i DJ Gami.

El regidor de Fires i Festes, Jordi Rojas i Grané, valora la celebració del Carnestoltes de forma molt positiva considerant que “patíem per la insistència de pluja, però al final més o menys tots els actes s’han pogut celebrar amb normalitat” i valora que hagin sigut “tres dies intensos de festa amb molt bona participació i molt bon ambient en tots els actes”.

On potser va fer una mica més la guitza la pluja va ser a l’Empescada i la Ruta del Bakalau amb la xaranga Tsunami que va haver de parar abans el recorregut divendres a la nit. La festa va poder seguir a Cal Llovet amb DJ Richard Widmark. El IX Concurs d’Escudella de dissabte al migdia va tenir un dia ennuvolat, però, tot i això, va comptar amb bona participació de les colles del poble, gràcies també a la col·laboració de la Comissió de Penyes de Santpedor. Les colles guanyadores del IX Concurs d’Escudella van ser la Piruleta i Xitxarel·los i L'Olla i els Déus.

Des de l’Ajuntament es vol agrair a tothom qui hagi vingut a gaudir dels actes del Carnestoltes i a totes les persones i personal de l'Ajuntament que han ajudat a fer-ho possible.

 

Darrera actualització: 13.02.2024 | 13:07