Cessió del llegat de Pere Vila a l'arxiu municipal de Santpedor

Dimarts, 8 de setembre de 2020 a les 00:00

Els fills de Pere Vila i Rovira han cedit tot el fons documental del seu pare al poble. En un acte intern, han lliurat tota la seva col·lecció fotogràfica i documental sobre Santpedor, inclòs l'original de la seva obra manuscrita "Visió de Santpedor", que és una crònica del segle XX local a través de més de 500 fotografies, tant pròpies com de més antigues aportades per altres persones.

A més, de les imatges originals utilitzades per a la seva obra, inclou altres textos que testimonien aspectes de la vida del poble i diverses col·leccions, entre les quals en destaquen una de timbres d'entitats i comerços santpedorencs i una altra de capçaleres de factures de negocis locals.

 

Pere Vila i Rovira va morir fa 5 anys. Va néixer a Santpedor. Va treballar a la fàbrica tèxtil Llovet com a teixidor i era una persona molt activa en la vida social del poble, amb una especial vinculació al sindicat Agrícola. De formació autodidacta, era un gran aficionat a la història local i a la fotografia. Amb la seva càmera immortalitzà la vida de Santpedor dels darrers 50 anys.

L'alcalde ha agrait als fills de Pere Vila la cessió de tot aquest material que ara es catalogarà i se'n faran tasques de conservació abans de poder posar a disposició del poble. S'estima que hi ha més de 8.000 documents entre fotografies i altre material. El seu fill, Josep, ha destacat la voluntat del seu pare de recopilar informació del poble, "una passió a la qual va dedicar moltes hores i va ser molt constant". Segons ens ha explicat el seu fill Josep, "anava a to arreu amb la seva càmara de fotografia i també recopilava fotografies antigues”. Tot un llegat que ara quedarà a disposició del poble. Des d'aquestes ratlles, el nostre més sincer agraïment!

Darrera actualització: 08.09.2020 | 14:20