Comportaments de risc dels joves a l'escola de pares de l'escola Llissach

Dilluns, 28 de gener de 2019 a les 00:00

L'escola llissch ha organitzat per al proper dimarts dia 5 de febrer a les 20h una nova sessió de les jornades Escola de pares. Tractarà el tema “Principals comportaments de risc en alumnes adolescents i joves” i es celebrarà a l'auditori del Convent de Sant Francesc. la conferència anirà a càrrec de Jordi Royo i Isach, Director clínic d'Amalgama7, Atenció terapèutica i educativa per a adolescents, joves i les seves famílies, vicepresident de la Fundació Portal, de suport a nois i noies amb patologia dual i a les seves famílies, i cofundador de la Societat Espanyola per a l'Estudi de la Violència Filioparental (Sevifip).

 

El cicle escola de pares que organitza l'escola Llissach està obert a tothom. En aquesta ocasió tracta sobre els comportaments de risc dels joves i adolescents. 

En l’àmbit familiar, els nous adolescents presenten cinc tipus de conflictes bàsics: el baix rendiment acadèmic; la manca de participació en el repartiment de les tasques domèstiques; l’exigència desmesurada d’amplis horaris d’oci i sortides; la negociació relacionada amb els diners i amb la seva destinació; i l’excessiva exposició a formes d’oci paralitzants: televisió, mòbil, Internet, etc. Aquests joves adolescents contemporanis reclamen cada vegada més autonomia subvencionada, i l’autoritat paternofilial de les generacions anteriors s’ha transformat ara en la dictadura de la negociació continuada.

Són uns adolescents rebels, per bé que conformistes i perfectament adaptats a la societat del benestar, que s’han convertit en l’epicentre d’una família que alhora viu la seva pròpia crisi d’identitat des de quatre tipologies bàsiques: la família sobreprotectora, la permissiva, la delegativa i la coresponsabilitzadora.

Darrera actualització: 28.01.2019 | 18:30