Comunicat previsió de nevades

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

Un informem que des de Protecció Civil, la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’alerta Neucat. Segons ha comunicat el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha previsió de nevades que començararan per l'extrem sud de Tarragona i s'estendran per tota la demarcació tarragonina de forma extensa durant el vespre. A partir de mitjanit podrà nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de tot Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu. Es pot superar el llindar representatiu d'un gruix de més de 20 cm a cotes superiors a 600 metres. A partir de mig matí de dissabte 9 de gener, la cota tendirà a pujar tot i que a l'Interior i terç sud del país es mantindrà molt baixa. En la majoria de sectors la neu serà humida i caurà localment amb intensitat moderada. 

Des de l’Ajuntament ja s’ha escampat sal a la via pública a la zona del Mirador, els polígons, la carretera de Castellnou i els carrers més transitats. Estem a punt per activar maquinària de treure neu, en cas que calgués. 

Es recomana limitar la mobilitat i no acostar-se a les zones afectades per nevades. En cas de necessitat de desplaçament, cal recordar l'ús de les cadenes. Es demana especial precaució per la possibilitat de gelades amb el consegüent risc per la circulació viària. Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades en aquest enllaç

Darrera actualització: 08.01.2021 | 16:34