Dijous 27 d’abril a les 11 h del matí, prova de les Alertes de Protecció Civil al mòbil

Dimarts, 25 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest dijous, 27 d'abril a les 11 del matí es realitzarà una prova del Sistema d'Alertes de Protecció Civil per donar a conèixer entre la ciutadania el nou sistema d’alertes a la població a totes les comarques de les demarcacions de la Catalunya Central i Girona. Aquesta prova tindrà una durada de 30 minuts i s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per a situacions d'emergència greu basats en l'enviament d'alertes als telèfons mòbils de la població afectada.

L'objectiu d'aquesta prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent. Prèviament a la prova, la ciutadania ha d’activar el seu mòbil per rebre les alertes de Protecció Civil (no és necessari en mòbils Android amb versió de software 11 o superior i els iOs amb versió de software 15.6 o superior, ja que aquests tenen activada per defecte la recepció de missatges d’avís d’emergència).

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema.  Durant la prova, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l'alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d'una prova. Per rebre l’alerta, a més d’haver activat el sistema (en cas de no tenir-lo per defecte), caldrà que el terminal estigui encès i tenir cobertura del seu proveïdor de telefonia. Tot i que el mòbil es trobi en silenci, l'alerta serà sonora. En finalitzar la prova, la ciutadania podrà valorar el resultat de la mateixa contestant l’enquesta

Darrera actualització: 25.04.2023 | 13:06