El documental d’Arnau Baulenas emociona Santpedor en una Sala 1 d’Octubre plena de gom a gom

Divendres, 19 d’abril de 2024
  • El públic assistent va acabar cantant la cançó ‘Camins’ acompanyant a l’Arnau, a la veu, i Cinto Espejo, a la guitarra, mentre interpretaven la cançó que va tancar l’acte d’ahir al vespre a la Sala 1 d'Octubre 2017 de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor.
  • La presentació va comptar amb els parlaments del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés; l’alcalde de Santpedor, Agustí Comas i Guitó; la presidenta de Santpedor Art i Creació (SAC), Carme Magem Villanueva; i la directora de la Fundació Miquel Martí i Pol, Montse Caralt i Sagalés. També hi van assistir l’alcalde de Roda de Ter, Antoni Mas i Febrer; la directora general d’educació inclusiva, Laia Asso Ministral; i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Santpedor i la família de l’Arnau.

Va ser una presentació del documental ‘Si el vers fos un refugi’ emocionant i encoratjadora organitzada per la Fundació Miquel Martí i Pol i Santpedor Art i Creació (SAC), amb el suport de la Biblioteca i l’Ajuntament, que es va projectar ahir al vespre amb la Sala 1 d’Octubre 2017 de la Biblioteca ben plena.

El curt va inspirar a tothom amb l’experiència de l’Arnau que, tot i amb un 80% de discapacitat, és capaç d’expressar-se i recitar un gran nombre de poemes. L’alcalde de Santpedor va conduir l’acte que va comptar amb els parlaments del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés; la presidenta de Santpedor Art i Creació (SAC), Carme Magem; i la directora de la Fundació Miquel Martí i Pol, Montse Queralt. També hi van assistir l’alcalde de Roda de Ter, Antoni Mas i Febrer; la directora general d’educació inclusiva, Laia Asso Ministral; regidors i regidores de l’Ajuntament de Santpedor i la família de l’Arnau.

L’alcalde de Santpedor va dirigir unes paraules a l’inici de la presentació per donar valor a la història de superació del curtmetratge i el projecte d’inclusió que s'ha pogut fer a través de la cultura, les lletres i la poesia. La directora del SAC, va aprofitar la presència de personalitats per reivindicar que es cregui i es doni valor a la cultura.

Després de visionar el curtmetratge, l’Arnau Baulenas, acompanyat de Cinto Espejo a la guitarra, van recitar els poemes de Martí i Pol “Xocolata desfeta” i “Riu amunt”, el poema musicat que tanca el documental. Els dos també van interpretar la cançó Camins de Sopa de Cabra que va acabar amb tota la sala cantant i amb forts aplaudiments.

La projecció del documental forma part de la gira de difusió del curt amb el suport del Departament de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 20.04.2024 | 16:44