El ple dóna llum verd al col·lector d’aigües residuals del Mirador

Dilluns, 16 d'abril de 2018 a les 00:00

El col·lector uneix el sanejament de la urbanització amb la xarxa de clavegueram de Santpedor i ara s’han d’adjudicar les obres. Un cop s’acabi el col·lector, la intenció és empènyer el projecte per a fer el clavegueram del Mirador de Montserrat

El ple de l’Ajuntament de Santpedor ha cobert aquesta setmana el darrer tràmit per poder licitar les obres necessàries per connectar el futur sanejament de la urbanització del Mirador de Montserrat a la xarxa de clavegueram existent al nucli urbà de Santpedor. Ha aprovat el projecte definitiu per a construir el col·lector del Mirador de Montserrat. S’obre ara la porta a la resolució definitiva d’una reivindicació que arranca a fa tres anys quan es va aprovar un projecte per a fer el clavegueram a aquesta urbanització de Santpedor però sense haver resolt abans què es faria de les aigües residuals recollides pel clavegueram. Ara un projecte s’encavalcarà amb l’altra.

La comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ja havia aprovat definitivament el projecte però el ple de l’Ajuntament va fer també aquest tràmit perquè la connexió entre la urbanització i el nucli urbà implica servituds de pas i expropiacions que requerien de l’aprovació específica del ple per tirar endavant. El projecte que té un pressupost total de prop de 200.000 euros s’ha de licitar ara i la voluntat és que les obres s’executin abans d’estiu. En concret es faran un quilòmetres i mig de rases però on han de passar les canonades de polietilè que connectaran el clavegueram del Mirador amb el del nucli urbà de Santpedor. I d’aquí cap a la depuradora de Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Santpedor. L’Ajuntament es fa càrrec d’aquest projecte en la seva totalitat: tant en la redacció com en el cost de les obres.

En paral·lel es treballa per empènyer la xarxa de clavegueram. Aquesta és una reivindicació històrica dels veïns. El projecte es va aprovar després de moltes reunions al 2015 però no es va desenvolupar perquè no s’havia resolt la connexió. I és que aquesta connexió formava part del Pla de sanejament que al 2002 havia fet l’ACA per resoldre precisament connexions entre nuclis urbans i les depuradores i que mai es va desenvolupar. L’ACA no va executar les obres del projecte i ha fet falta actualitzar-lo d’acord a les necessitats actuals. L’impuls definitiu el va donar l’Ajuntament de Santpedor fa un any i mig quan va encarregar a Aigües de Manresa redactar aquest projecte. Que ara vegi la llum permet desencallar també la via per construir el clavegueram, tot i que els més de dos milions i mig que costa aquesta obra de clavegueram l’assumeixen els veïns. L’Ajuntament també assumeix la part que li toca com a veí d’alguns terrenys al Mirador. El projecte del col·lector es va aprovar amb 11 vots a favor i 1 abstenció de Progrés Municipal.

El ple aprova dues mocions

El mateix ple va aprovar la pròrroga d’un any del contracte de concessió administrativa de gestió del servei públic de l’escola bressol amb els vots només de l’equip de govern. Progrés Municipal es va abstenir i CiU va votar en contra. També es va aprovar la revisió dels preus del contracte de gestió del servei de recollida porta a porta dels residus domiciliaris i dels establiments, així com del transport dels mateixos fins a una planta de tractament amb tres abstencions de CiU. En canvi tots els grups van votar per unanimitat el conveni de gestió del projecte “El geoturisme com a eix vertebrador per a la dinamització turística i econòmica del Bages”.

Aquest mateix ple va servir per aprovar dues mocions. Una moció per a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol i una segona moció per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l’any 2018. 

 

 

 

Darrera actualització: 16.04.2018 | 10:40