El ple es posiciona davant el sobreseïment de la denúncia contra part de la Policia Local

Dijous, 14 de març de 2019 a les 00:00

En el decurs del Ple ordinari del mes de març celebrat aquest dimarts, l’Alcalde, a preguntes de l’oposició, es posiciona davant el sobreseïment de la denúncia contra una part de la plantilla de la Policia Local.

En la sessió plenària del mes de març es va aprovar també la imposició de quotes urbanístiques corresponents a la fase I del projecte de reparcel·lació del Mirador de Montserrat i una moció contra el racisme, la xenofòbia i a favor de la convivència en la diversitat

Davant el sobreseïment de la denúncia presentada per l’Ajuntament de Santpedor en relació a una part del col·lectiu de la Policia Local, l’Ajuntament:

  • Accepta i acata la decisió judicial segons la qual no hi ha indicis d’irregularitats en la coincidència de baixes laborals de mitja plantilla de la Policia Local.
  • Lamenta els perjudicis ocasionats en els policies locals afectats.
  • Manifesta que té l’obligació legal tal i com estableix l’article 408 del Codi Penal de denunciar uns fets que, segons l’informe del Cap de la Policia Local, podien constituir un delicte i és la justícia qui ha de fer la seva investigació i determinar si hi ha o no fonament.

Aquests punts els va exposar ahir l’Alcalde Xavier Codina, a preguntes de l’oposició,  en el decurs del ple del mes de març.

En el mateix ple es va aprovar definitivament la imposició de quotes urbanístiques corresponents a la fase I del projecte de reparcel·lació del Mirador de Montserrat, referent a la construcció del clavegueram, la corresponent direcció tècnica, les indemnitzacions de sòl per sistemes i les despeses d’inscripció registral de les finques resultants de la reparcel·lació per un import de més de 2,7 milions d’euros. Les quotes es faran efectives mitjançant sis fraccions, cinc de les quals seran d’igual import i amb una freqüència trimestral i la sisena correspondrà a la liquidació definitiva. L’Ajuntament ha delegat la gestió de les quotes a l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona i va mantenir reunions informatives a l’auditori del Convent fa prop d’un mes per resoldre dubtes dels veïns del Mirador. El dictamen es va aprovar amb els vots d’ERC i les abstencions de PM i CiU. També es va aprovar amb l’abstenció de les dues formacions de l’oposició els dictàmens per prorrogar el contracte de gestió del servei públic de recollida porta a porta dels residus de Santpedor, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora dels preus públics per prestació de serveis i el pla pressupostari per al període comprès entre 2020-2022.

Igualment amb l’abstenció de CiU es va aprovar un dictamen per modificar el contracte de l’escola Bressol i l’augment d’aules per a aquest curs i amb l’abstenció de PM es va aprovar un dictamen sobre la conclusió del procediment d’imposició de penalitats contractuals.

El ple va aprovar per unanimitat una declaració institucional contra el racisme, la xenofòbia i a favor de la convivència en la diversitat.

Darrera actualització: 14.03.2019 | 14:09