El santpedorenc Jaume Illa crea una web sobre el patrimoni històric i natural del poble

Divendres, 16 d'agost de 2019 a les 00:00

La nova web és l’evolució del treball de recopilació del santpedorenc Jaume Illa que va fer un primer treball a mitjans dels anys 90 i que ha anat evolucionant fins a l’actual web amb informació rellevant del municipi, el seu patrimoni i el medi natural

Un centenar de recursos entre fotografies i gràfiques elaborades per l’autor configuren aquesta nova eina que es pot accedir a internet clicant Santpedor.info o bé a través del web de l’Ajuntament

Santpedor disposa des de fa uns dies d’una nova web que facilita informació sobre el poble, el seu patrimoni i el seu entorn natural. Un nou canal d’iniciativa privada amb un centenar de fotografies i infografies que ha creat el seu autor Jaume Illa.

El web consta d'una pàgina principal, des de la qual es pot navegar pels diferents apartats: llocs d'interès, paisatge, demografia, història, vida associativa, dades econòmiques, turisme, meteorologia, medi ambient, mitjans de comunicació, fotos històriques, llibres sobre Santpedor, santpedorenques i santpedorencs que ha destacat en els seus respectius àmbits professionals, resultats de totes les eleccions municipals des de 1979 entre altres continguts. Conté unes 80 fotografies i 12 gràfiques, totes elaborades per l'autor.

 

L’origen de la web

L'origen d’aquesta web és una publicació en paper que el santpedorenc Illa va elaborar al 1994 per encàrrec de l’Ajuntament. Es tractava d’un llibre de 40 pàgines, en blanc i negre, en el qual es presentava de forma resumida la informació bàsica sobre el municipi (medi natural, medi humà, història i llocs d'interès). A finals de la dècada dels 90, Illa, per iniciativa pròpia va actualitzar tota aquella informació i la va publicar per primera vegada en suport digital. Era un web senzill fet amb la tecnologia disponible en aquell moment que es va usar en diversos treballs acadèmics per part d’estudiants de Santpedor.  Al 2006, en va revisar els continguts i va fer una renovació d’aquell primer portal usant una aplicació que oferia més possibilitats. Des d'aleshores l’havia anat actualitzant amb algunes dades bàsiques. Enguany Illa es va plantejar la necessitat de remodelar de nou el web i fer una revisió en profunditat dels continguts així com també revisar la solució tecnològica més adient.

El resultat és la compra del domini santpedor.info, l’elaboració de nous continguts i la publicació de nou material gràfic per posar a l’abast de tothom aquest canal sobre Santpedor.

Un mestre llicenciat en documentació, al darrera d’aquest projecte

Jaume Illa és mestre i llicenciat en documentació, especialitzat en gestió de la información. Ha estat vinculada majoritàriament al sector educatiu, en aspectes com la formació del professorat, la gestió de recursos educatius i la dinamització de projectes. També ha estat el responsable de la posada en marxa del projecte Smart Region de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 16.08.2019 | 14:15