El Servei Català de Trànsit enceta a Santpedor una campanya de conscienciació als instituts sobre l’ús del patinet elèctric

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 00:00

Els alumnes de l’Escola Llissach de Santpedor han estat els primers a rebre un curs d’educació viària del Servei Català de Trànsit focalitzat en una campanya de conscienciació per a conèixer les normes que s’han de seguir quan es va en patinet.

Amb l'eslògan 'Saps que si portes un patinet elèctric condueixes un vehicle?', s'ha editat un material educatiu que Mossos i policies locals utilitzaran a partir d’ara en les xerrades als centres educatius de tot Catalunya.

El fenomen dels patinets elèctrics és relativament nou i això fa, segons el coordinador de Mobilitat Segura a la Regió Central dels Mossos, Joan López, que "encara no estigui acabat de regular". De fet, molts usuaris desconeixen què poden fer i què no quan circulen amb aquest Vehicle de Mobilitat Personal (VMP). Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha editat 15.000 fulletons informatius on es detallen les normes que s'han de seguir quan es va en patinet. Aquest material es distribuirà entre els Mossos i les policials locals perquè el facin servir en les xerrades d'educació viària.

Amb l'objectiu que els joves i adolescents coneguin la normativa, Mossos i policies locals s'han fet seu aquest material per complementar els tradicionals cursos d'educació viària que es fan als centres educatius. A Santpedor la propera xerrada serà a l’IES d’Auro el 14 d’octubre.

Darrera actualització: 06.10.2021 | 08:48