El servei públic de recàrrega per a vehicles elèctrics, una aposta per incentivar la mobilitat sostenible

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 00:00

Santpedor va ser el primer municipi del Bages a instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics de caràcter públic i que dona servei les 24 hores. Avui, amb motiu del Dia Mundial per a la reducció de les emissions de CO2, l’Ajuntament recorda aquesta aposta per incentivar la mobilitat sostenible.

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics es va instal·lar l’any 2012 i està ubicat al recinte de Cal Llovet. El 2020 s’ha renovat amb un punt de recàrrega semiràpid, molt més polivalent i adequat a les necessitats actuals, tant des del punt de visa de velocitat de càrrega com d’operativitat. S’hi poden carregar dos vehicles a la vegada amb una càrrega màxima de 22 kw i el servei és gratuït.

Per a la utilització del carregador es fa servir una aplicació que es diu EV Charge, que detalla els passos i també explica on hi ha altres zones de càrrega properes. L’aplicació permet a la persona gestionar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, mostrant la ubicació, la informació i l’estat dels diferents carregadors.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 08:33