Finalitzen les actuacions de millora en sis habitatges de persones grans del municipi

Dimarts, 9 de març de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Santpedor ha finalitzat les obres de millora en sis pisos de persones grans del municipi, que ho han sol·licitat dins l’edició 2020 del programa d’arranjament d’habitatges.

La finalitat del programa, que s’adreça a persones majors de 65 anys o en situació de discapacitat o dependència, és promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones, garantint les condicions de seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes en els seus habitatges.

Les reformes han consistit en fer adaptacions funcionals en els habitatges i instal·lar ajudes tècniques de manera totalment gratuïta per les persones beneficiàries. Des d’intervencions als banys orientades a millorar l’accessibilitat i facilitar la higiene personal o a la cuina per millorar les condicions de seguretat i facilitar les activitats de la vida diària, així com també intervencions adreçades a facilitar la mobilitat general de la persona dins a casa o millorar l’eficiència energètica dels domicilis.

La regidora d’Acció Social, Laura Tarradellas, explica que “l’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones grans garantint la  seva seguretat i així tenir la possibilitat de viure al seu domicili el màxim temps possible”. El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santpedor s’hi adhereix cada any. Es preveu tornar a obrir convocatòria al municipi a mitjans d’aquest any.

Darrera actualització: 09.03.2021 | 09:34