Inscripcions obertes per la visita guiada ‘Les dones santpedorenques i la Séquia’ del dissabte 2 de març

Dijous, 22 de febrer de 2024

L’Oficina de Turisme de Santpedor farà una visita guiada per conèixer el recorregut que feien les dones santpedorenques a principis del s.XX per anar a rentar roba als safaretjos del costat de cal Sequiaire.

El recorregut serà d’uns 6 km i sortirà des de l’oficina de turisme de Santpedor, ubicada a la capella de Cal Clarassó i anirà en direcció cal Sequiaire. Es preveu que duri unes dues hores i mitja.

Malgrat que la Séquia creua durant un bon tram el terme de Santpedor, durant segles la gent del poble no tenia accés a aquesta aigua. Les més perjudicades eren les dones, que havien de fer llargs recorreguts per proveir-se d’aigua de pous llunyans i carretejar pesats cossis plens de roba molla des dels safaretjos. Durant el camí es parlarà de l’aeròdrom de la guerra civil a Santpedor, de la relació històrica del municipi i les dones amb la Séquia, del pont de la “casa cremada” (la casa de la Riera), la font de la Riera, el pont-aqüeducte sobre el riu d'Or i els antics safaretjos del riu d’Or, entre d’altres.

La visita s’engloba en un programa de rutes guiades que es fan cada primer dissabte de mes de forma totalment gratuïta. Per a participar-hi cal inscriure’s a través del formulari al web de l’Ajuntament de Santpedor.

https://www.santpedor.cat/visita-guiada-les-dones-santpedorenques-i-la-sequia/

Darrera actualització: 22.02.2024 | 17:34