Inscripcions obertes per participar a la cercavila dels Tres Tombs de Santpedor el 18 de febrer

Dijous, 8 de febrer de 2024

El diumenge 18 de febrer torna la festa dels Tres Tombs a Santpedor amb l’esperada cercavila de cavalls i carros, organitzada per l’associació Equiset i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La jornada començarà amb l’esmorzar popular a les 9 del matí a la plaça del Sindicat i tot seguit hi haurà la concentració d’animals i carruatges.

A tres-quarts d’onze es farà el repic de campanes a càrrec de la família Espinalt i a un quart d’una començarà la cercavila amb els Batukd’Or i Tabarreta.

La cercavila passarà pel carrer del Vall, plaça de l’Església, plaça de la Font, carrer Passeig i muralla de Manresa. Per participar-hi cal inscriure’s a través del formulari web.

La festa acabarà amb el ball amb Andreu i Susanna a les 18 h a Cal Llovet.

La festa commemora la diada de Sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.

INAUGURACIÓ DE LES MULES DEL JORDI

La celebració de la Festa de Sant Antoni comptarà enguany amb la inauguració d’una placa commemorativa i la instal·lació de les mules del Jordi Falip i Sabartés a la rotonda de Cal Ramon, el dissabte 17 de febrer a les 17 h.

La placa i la instal·lació de les mules són en honor del seu creador, Jordi Falip, santpedorenc activista impulsor de la transformació de l'Aiguamoll, conegut pel seu vessant associatiu i cultural i col·laborador de la festa dels Tres Tombs de Santpedor, que va morir sobtadament als 54 anys l’any 2020.

Darrera actualització: 8.02.2024 | 18:16