Ja és obligatòria la mascareta en espais públics

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 00:00

Finalment aquest dijous la mascareta per evitar la propagació de la Covid19 ja és obligatòria. Després d'un ampli de bat sobre si calia o no que aquesta fos obligatòria a tots els espais públics i nonomés al transport públic com passava fins ara, el govern central ha donat forma a una ordre que regula quan cal portar, qui cal que la porti i quin tipus de mascareta es recomana. A Santpedor, a les mascaretes que es distribueixen a la farmàcia, també es continuen distribuint als comerços mascaretes cosides pel grup de voluntariat. Ja n'han fet més de 12.000, de les quals 5,000 que es van repartir entre els nens majors de 3 anys.

L'ordre del govern espanyol estableix que les persone sde més de 6 anys han de portar mascareta, a excepció de les persones amb dificultats per respirar, aquelles que per motius de salut el seu ús sigui contraindicat, a les persones que fan activitats incompatibles amb l'ús de la mascareta (com ara menjar o beure) o per causa de força major. El seu ús també és recomanable entre 3 i 5 anys. 

La mascareta és obligatòria a la via pública, als espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres.

Pel que fa al tipus, es podrà fer servir qualsevol mascareta, preferentment les higièniques i les quirúrgiques, que cobreixin el nas i la boca. En qualsevol cas, pel que fa a l’ús de la mascareta, s’han de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

Darrera actualització: 21.05.2020 | 20:36