Jornada de Portes Obertes a l'EDAR de Sant Fruitós de Bages - Navarcles - Santpedor amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua i del Dia Meteorològic Mundial

Dilluns, 18 de març de 2024
  • La visita comptarà amb la presència de la mediàtica meteoròloga Gemma Puig.
  • També se'n faran a altres instal·lacions d'arreu de Catalunya. Les visites són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament a través de la pàgina web laiguanocaudelcel.cat.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Ens d’Abastament Ter-Llobregat (ATL) i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), promouen enguany una celebració conjunta del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) i del Dia Meteorològic Mundial (23 de març), en un context marcat per la sequera i l’emergència climàtica.

Per tal de centrar l’atenció en el valor essencial de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, el dissabte, dia 23 de març, tindrà lloc una jornada de portes obertes en diverses infraestructures vinculades al cicle de l’aigua i també a la meteorologia.

S'han organitzat dues visites guiades, una a les 10 h i l'altra a les 12 h a l'EDAR Sant Fruitós de Bages - Navarcles - Santpedor i comptaran amb la presència de la meteoròloga Gemma Puig.

Inscripcionshttps://www.laiguanocaudelcel.cat/instalacio/16/

En altres de les instal·lacions d'arreu de Catalunya, també hi haurà coneguts meteoròlegs i meteoròlogues, com són Dani Ramírez, Eloi, Cordomí, Francesc Mauri, Mònica Usart i Tomàs Molina, que faran l’acompanyament a les persones que les visitin. Les visites són gratuïtes, però cal apuntar-se prèviament a través de la pàgina web laiguanocaudelcel.cat.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’altres administracions, operadors i entitats vinculades a la gestió de l’aigua i la meteorologia, com ara l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona; el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Consorci Besòs Tordera, MMBS – Aigües de Manresa, l’Observatori Fabra i la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 19.03.2024 | 08:41