La Diputació de Barcelona serà titular del tram Santpedor-Castellnou de Bages i el convertirà de camí a carretera el 2024

Dimarts, 1 de juny de 2021 a les 00:00

Aquest matí s’han reunit a la capella de Sant Andreu els alcaldes del Bages afectats pel Pla Zonal de la Xarxa Local de Carreteres de la Diputació de Barcelona, juntament amb el vicepresident del Consell Comarcal del Bages i representants de la Diputació de Barcelona.

La Gerència de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat ha presentat les actuacions prioritàries en camins en primera fase a la comarca del Bages, entre elles el tram Santpedor-Castellnou de Bages. La Diputació de Barcelona passarà a ser la titular del tram que va des del municipi de Santpedor fins a Castellnou de Bages, una reclamació història dels dos ajuntaments per a poder fer front a les despeses de manteniment i millora de la seguretat viària. Els Ajuntaments de Santpedor i Castellnou es comprometen fins llavors a fer millores en els trams en què l'asfaltat està malmès i les actuacions començaran properament. 

La Diputació transformarà de camí a carretera el tram que va de Santpedor al Serrat (1,5 km) i la dotarà de les característiques adequades per ser incorporat a la xarxa local de carreteres, incloent amplades mínimes, millores de traçat, expropiació de domini públic i compliment de normativa de carreteres, entre d’altres. A partir del Serrat i fins al nucli de Castellnou (5,1km) continuarà sent titularitat de l’Ajuntament de Castellnou però la Diputació es cuidarà del manteniment i hi farà actuacions de millora de la seguretat viària.

Les actuacions suposaran una inversió de 1.632.000€ a càrrec de la Diputació de Barcelona i a finals d’aquest any començarà la fase de redacció dels dos projectes. Està previst que les obres de la carretera de Santpedor a Castellnou comencin a principis del 2024, un cop enllestit l'estudi informatiu i el projecte constructiu.

 

Darrera actualització: 01.06.2021 | 12:36