L’Ajuntament adquireix un nou pis destinat a usos socials

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 00:05

L’Ajuntament de Santpedor ha adquirit un nou habitatge per continuar amb el compromís d’impulsar un parc públic i assequible d’habitatge per a les persones en risc d’exclusió social per motius d’habitatge.

Amb aquesta compra es fa un pas més en la política municipal d’habitatge que, actualment, gestiona, un total de 5 pisos, 2 de propietat de la Generalitat i 3 de l’Ajuntament. A banda, al municipi hi ha 15 pisos més del Parc públic d’habitatge de l’Agència  de l’Habitatge, gestionats directament per la Generalitat. L’adquisició d’aquest pis per part de l’Ajuntament es va fer efectiva el passat mes de desembre i el pis va costar 60.000€, dels quals 35.000 s’han pagat a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

La intervenció a nivell municipal en matèria d’habitatge busca donar un valor social a la política d’habitatge. L’habitatge ha estat adjudicat aquesta setmana a una família monoparental del municipi que afirma que la cessió d’aquest habitatge li suposa garantir la seva autonomia personal i tenir cobert un dret bàsic a través d’un cànon mensual assequible i adaptat a la seva capacitat econòmica.

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Santpedor, Laura Tarradellas, explica que l’objectiu del Consistori és establir mesures i accions per garantir el dret a l’habitatge evitant l’exclusió social residencial i garantir l’autonomia de les persones. Amb aquestes accions s’evita la dependència de les famílies als serveis socials.

L’Ajuntament de Santpedor va començar l’any 2017 amb l’adquisició d’habitatges per destinar-los a ús social, ampliant així els recursos de la Generalitat en matèria d’habitatge al municipi. El Parc Públic Municipal d’Habitatges promou habitatges de qualitat sota preu de mercat per garantir l’accessibilitat a l’habitatge d’unitats familiars en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i en risc d’exclusió social per motius d’habitatge. L’Ajuntament de Santpedor manté el seu compromís de portar a terme mesures i accions per garantir el dret a l’habitatge.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 12:18