L’Ajuntament amplia el parc municipal d’habitatge amb la compra d’un nou pis destinat a usos socials

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament ha adquirit un nou habitatge per continuar amb el compromís d’impulsar un parc municipal d’habitatge per a les persones o unitats familiars en risc d’exclusió social i residencial.

Amb aquesta compra es fa un pas més en la política municipal d’habitatge que, actualment, gestiona, un total de 6 pisos, 2 de propietat de la Generalitat i 4 de l’Ajuntament. L’Ajuntament de Santpedor va començar l’any 2017 amb l’adquisició del primer habitatge i amb el compromís de l’equip de govern de treballar per continuar portant a terme mesures i accions per garantir el dret a l’habitatge a persones o unitats familiars en risc d’exclusió social i residencial ara ja se’n disposa 4 en propietat.

A banda, al municipi hi ha 15 pisos més del parc públic d’habitatge de l’Agència  de l’Habitatge, gestionats directament per la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Santpedor facilita la inscripció al registre Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ja que per poder ser adjudicatari d’un habitatge amb protecció oficial, és un requisit imprescindible està inscrit en el Registre. L’adquisició d’aquest nou habitatge per part de l’Ajuntament es va fer efectiva el passat mes de setembre i el pis va costar 59.000€, dels quals 50.000 s’han pagat a través de la subvenció rebuda del recurs del catàleg Adquisició d’habitatge de la Diputació de Barcelona.

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Laura Tarradellas, explica que “l’objectiu és establir mesures i accions per garantir el dret a l’habitatge evitant l’exclusió social i residencial i que amb aquestes accions s’evita la dependència de les famílies dels serveis socials i es garanteix l’autonomia de les persones i tenir cobert un dret bàsic a través d’un cànon mensual adaptat a la seva capacitat econòmica”. La regidora assegura que l’Ajuntament manté el seu compromís de continuar portant a terme mesures i accions per garantir el dret a l’habitatge.

Darrera actualització: 28.02.2023 | 12:05