L’Ajuntament edita un nou llibre de la col·lecció 'Santpedor a l'abast' que posa en valor la veu de les dones del municipi

Dimarts, 4 d’abril de 2023

‘Santpedor amb veu de dona’, obra de Mariàngels Casanovas Iglesias, és el nou llibre de la col·lecció “Santpedor a l’abast”. La presentació serà el proper 21 d’abril a l’Auditori del Convent de Sant Francesc

Divuit dones de diferents àmbits professionals, d’edats i en situacions personals i familiars diverses, amb el poble de Santpedor com a nexe en comú, esbossen la seva trajectòria vital a ‘Santpedor amb veu de dona’, el nou llibre escrit per Mariàngels Casanovas Iglesias i editat per l’Ajuntament de Santpedor dins la col·lecció “Santpedor a l’abast”.

La suma de veus femenines, degudament contextualitzades per l’autora, ajuda  a definir la història de Santpedor del darrer segle i demostra que les dones hi han tingut un paper igual d’important que els homes. El conjunt es veu reforçat amb les fotografies de Berta Pubill Garcia i amb el pròleg de la periodista i investigadora feminista Marta Roqueta-Fernàndez.

Es tracta del tretzè llibre de la col·lecció Santpedor a l’abast, que edita l’Ajuntament i que té per objectiu difondre la història del poble en diferents àmbits. Fins ara s’han publicat llibres sobre memòria històrica, història natural o santpedorencs rellevants, entre d’altres, i aquest és el primer que posa en valor la veu de les dones del municipi.

La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, destaca “la importància d’aquest llibre per donar veu a diverses dones de Santpedor, d’edats i condicions diferents, explicant les diverses situacions viscudes amb què les lectores es poden sentir identificades”. Martínez Amat assegura que “llibres com aquest són necessaris per posar en valor la trajectòria de vida de les dones del nostre poble, sovint poc coneguda”.

Presentació del llibre el 21 d’abril a l’Auditori del Convent de Sant Francesc

La presentació del llibre es farà el proper 21 d’abril a les 8 del vespre a l’Auditori del Convent de Sant Francesc. Hi intervindran l’autora, Mariàngels Casanovas Iglesias, la regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, i la historiadora Carme Botifoll Benasat. La presentació de l'acte anirà a càrrec de Núria Viladés Torradas, una de les entrevistades al llibre, i comptarà amb la interpretació musical de la cantautora santpedorenca Anaïs Vila, acompanyada de Blanca Vila, totes dues filles de l’autora.

Darrera actualització: 4.04.2023 | 08:49