L’Ajuntament posa en marxa la segona edició del llibre ‘Santpedor amb veu de dona’

Dijous, 11 de maig de 2023 a les 00:00

El llibre ‘Santpedor amb veu de dona’, obra de Mariàngels Casanovas Iglesias i editat per l’Ajuntament dins la col·lecció ‘Santpedor a l’abast’, tindrà una segona edició després que les llibreries exhaurissin els exemplars en pocs dies.

L’èxit de convocatòria de la presentació del llibre i la posterior venda per Sant Jordi han exhaurit la primera edició i per això l’Ajuntament n’ha encarregat la segona edició, que preveu tornar a tenir llibres en venda a finals d’aquest mes.

Sobre 'Santpedor amb veu de dona'

Es tracta del tretzè llibre de la col·lecció Santpedor a l’abast, que edita l’Ajuntament i que té per objectiu difondre la història del poble en diferents àmbits. Fins ara s’han publicat llibres sobre memòria històrica, història natural o santpedorencs rellevants, entre d’altres, i aquest és el primer que posa en valor la veu de les dones del municipi.

Divuit dones de diferents àmbits professionals, d’edats i en situacions personals i familiars diverses, amb el poble de Santpedor com a nexe en comú, esbossen la seva trajectòria vital al llibre ‘Santpedor amb veu de dona’ .La suma de veus femenines, degudament contextualitzades per l’autora, Mariàngels Casanovas Iglesias, ajuda a definir la història de Santpedor del darrer segle i demostra que les dones hi han tingut un paper igual d’important que els homes. El conjunt es veu reforçat amb les fotografies de Berta Pubill Garcia i amb el pròleg de la periodista i investigadora feminista Marta Roqueta-Fernàndez.

La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, destaca “la importància d’aquest llibre per donar veu a diverses dones de Santpedor, d’edats i condicions diferents, explicant les diverses situacions viscudes amb què les lectores es poden sentir identificades”. Martínez Amat assegura que “llibres com aquest són necessaris per posar en valor la trajectòria de vida de les dones del nostre poble, sovint poc coneguda”.

Darrera actualització: 10.05.2023 | 12:45