L’Ajuntament programa una visita i presentació dels resultats de la restauració de les pintures de l’ermita de Sant Francesc

Dijous, 12 de gener de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament de Santpedor posa al descobert la restauració de les pintures murals de l’ermita de Sant Francesc d’Assís, que s’ha portat a terme els darrers mesos, amb una presentació dels resultats de la primera fase i una visita explicativa.

Xerrada informativa
El dijous 19 de gener a les 19h, amb entrada lliure a la Capella de Sant Andreu, es farà una xerrada a càrrec de les restauradores de l’empresa MontArt Restorer per explicar la primera fase del procés. S’exposaran els mètodes que s’han utilitzat i endinsaran el públic en el sorprenent procés de descoberta d’unes pintures que duien segles ocultes sota un revestiment. La projecció d’imatges permetrà visualitzar els detalls, la tècnica i la iconografia utilitzades, pròpies de la segona meitat del segle XVII. També es presentaran els resultats de les analítiques dels pigments, que han posat en evidència els materials i tècniques de l’obra i han contribuït a datar-la. Una bona manera de conèixer el treball científic dels i les professionals de la restauració i el caràcter únic de la decoració que conserva la volta de l’ermita de Sant Francesc, que ara s’ha pogut posar al descobert gràcies al finançament del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Visita explicativa
L’oficina de turisme ha programat pel dissabte 21 de gener a les 11h a la mateixa ermita una visita explicativa, per assistir-hi cal inscripció prèvia aquí. La visita començarà a l’exterior de Sant Francesc amb una la contextualització de l’indret i l’explicació de la seva singularitat històrica des del punt de vista geogràfic i viari, a més de presentar-se les diferents fases d’evolució arquitectònica de l’ermita i dels edificis que antigament formaven part del conjunt, corresponents a la casa de l'ermità. Tot seguit s’entrarà al temple per visualitzar el seu interior i situar les pintures recentment restaurades dins el programa decoratiu que ornamentava l’espai. Per a una millor comprensió de la visita, es recomana haver assistit a la xerrada "Primera Fase de restauració de les pintures murals de l'ermita de Sant Francesc. Procediment i resultats", que es farà el dijous dia 19 a la capella de Sant Andreu.

Darrera actualització: 10.01.2023 | 09:11