Les obres de la rotonda a l'alçada d'AMPANS començaran aquest mes de febrer i aniran en paral·lel a les del carril bici

Divendres, 20 de gener de 2023

El Departament de Territori iniciarà el mes vinent les obres per a construir d’una rotonda a la BV-4501 a Santpedor que millorarà la connectivitat i la seguretat viària, i està previst que acabin a la tardor. El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, ha anunciat aquest migdia, juntament amb l'Alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i el President de la Fundació AMPANS, Sebastià Catllà. 

El Departament de Territori iniciarà el mes vinent les obres per a construir d’una rotonda a la BV-4501 a Santpedor que millorarà la connectivitat i la seguretat viària, així com l’accessibilitat de persones usuàries i treballadores a la Fundació AMPANS. El secretari de Mobilitat i Infraestructures ho ha anunciat durant una visita a la zona on s’ubicarà el giratori, juntament amb l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina i Casa, i el president d’Ampans, Sebastià Catllà i Calvet.

Les obres de la rotonda, que començaran el mes de febrer, aniran en paral·lel a les del carril bici i està previst que acabin a la tardor i a finals d'any, respectivament. A la visita d'avui l'Alcalde ha aprofitat per demanar al Departament de Territori que s'aprofiti per fer voral al tram entre AMPANS i Santpedor, que actualment una banda no en disposa i suposaria una gran millora per a la seguretat viària. 

La nova rotonda s’ubicarà en un àmbit que registra més de 7.500 vehicles diaris i tindrà un diàmetre exterior de 35 metres. Les obres suposaran una inversió de 800.000 euros i s’emmarquen en un conveni de col·laboració entre el Departament i la Fundació Ampans. Així, la Generalitat aportarà 650.000 euros i AMPANS, 150.000.  L'actuació permetrà millorar la canalització i la seguretat del trànsit a la carretera BV-4501 i l’accessibilitat a AMPANS, la connectivitat de persones a banda i banda de la carretera en els recorreguts de lleure i paisatgístics dels termes de Santpedor i Sant Fruitós de Bages, tot afavorint la seguretat tant de vianants i ciclistes com de conductors i la connectivitat de la futura via verda de recorregut en bicicleta entre Manresa i Santpedor, de 3,5 quilòmetres de longitud, que en aquest tram passa paral·lel a la carretera BV-4501. L’obra d’aquesta via per a vianants i ciclistes s’executarà enguany, amb una inversió prevista de més d’1 milió d'euros. 

Darrera actualització: 20.01.2023 | 14:25