Més de 200 joves del poble participen en un taller innovador de prevenció de drogues liderat per ‘Santpedor fa salut’ i amb la implicació dels serveis públics del municipi i la ciutadania

Dijous, 4 de maig de 2023 a les 00:00

Un total de 256 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius Institut d’Auro i Escola Llissach de Santpedor han participat en un taller de prevenció de drogues al Convent de Sant Francesc. 

L’objectiu del taller ha estat remoure consciències i reflexionar sobre  diverses situacions en què es poden trobar els joves si realitzen  consum de drogues i les actituds que això comporta. La proposta, de format innovador, ha estat impulsada pel grup motor “Santpedor fa Salut” i ha comptat amb la participació de professionals del CAP, del Jutjat de Pau, de la Policia Local, els col·lectius locals ‘Teiatru’, ‘La Tramoia’ i 'Els Pastorets de Santpedor', agents clau de la comunitat i la ciutadania i amb el suport de l’Ajuntament.

El taller ha recreat, a través de sis escenes teatralitzades, situacions conflictives socialment que els joves es podien trobar si consumeixen drogues: l’agressivitat, malalties associades al consum de drogues, situacions d’alcoholisme de nit, primers auxilis emfatitzant la posició lateral de seguretat, el dol o el fet de ser jutjat.

Les valoracions del taller han estat molt positives tant per part de l’alumnat com del professorat, que s’han mostrat sorpresos i molt agraïts pel format i la temàtica. Des de “Santpedor fa salut” posen en valor la innovació en la ideació de temàtiques i la preparació i coordinació entre tots els agents implicats, que fan que la proposta sigui atractiva pels joves i pugui ser més efectiva per a prevenir el consum de drogues entre els joves.

Darrera actualització: 05.05.2023 | 15:02