Neix amb 30 persones el Grup de Voluntariat de Santpedor davant l’emergència sanitària

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 00:00

Divendres es va oferir a través de les xarxes la possibilitat d’apuntar-se a una llista per ajudar a les persones més vulnerables a anar a comprar aliments o medicaments i aquest dilluns dia 23, a l'inici de la segona setmana de confinament, ja hi havia 30 persones apuntades. Mitja dotzena de voluntaris s’ofereixen a cosir mascaretes

Més de 30 persones han facilitat les seves dades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Santpedor en només dos dies per formar part del Grup de Voluntariat del poble davant l’emergència sanitària. Divendres es va informar a través de les xarxes de l’Ajuntament la possibilitat d’apuntar-se a col·laborar i la resposta ha superat totes les expectatives.

 

Els serveis socials municipals treballen en aquesta crisi fent un seguiment de les persones més vulnerables. Aquest grup més vulnerable el formen majoritàriament persones grans que viuen soles i a qui s’ha demanat que no surtin de casa i mantinguin el confinament. També entre el col·lectiu de persones grans que viuen soles n’hi ha que tenen el suport de la família i ja no necessiten ningú que els vagi a comprar productes de primera necessitat però malauradament n’hi ha que sí necessiten en aquests moments suport per poder mantenir el confinament.

“Per això s’ha obert aquesta llista i en només dos dies s’hi ha adherit molta gent del poble amb ganes de posar el seu granet de sorra per ajudar a qui més ho necessita“, explica l’alcalde Xavier Codina. Des de l’OAC s’ha dividit la llista de voluntaris entre els que s’ofereixen per anar a comprar aliments i medicaments i els que a més s’han ofert per cosir i confeccionar mascaretes de seguretat.

Precisament, a aquestes persones que s’han ofert per cosir se’ls enviarà roba i informació de com funcionarà la confecció, recollida, neteja i distribució de les mascaretes. La intenció des de la regidoria de Participació és que la feina dels voluntaris arribi a persones que ara no disposen de mascaretes amb prioritat als mateixos voluntaris que aniran a comprar per a altres persones.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 18:57