Oberta la convocatòria per accedir als ajuts de bars, restaurants, centres d'estètica i gimnasos

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 00:00

 

L’Ajuntament de Santpedor destina 120.00 euros més en subvencions a persones i empreses afectades per la COVID-19. El ple de de novembre va aprovar dues noves línies d'ajuts. La primera és una línia de subvencions directes i amb caràcter excepcional per pal·liar els efectes del tancament dels bars, restaurants, gimnasos i centres d’estètica després de la decisió del passat 15 d’octubre del departament de Salut. La segona línia es destinarà a famílies que necessiten d’ajuda econòmica per al pagament de lloguer i hipoteques i també per a subministraments.

Aquesta nova convocatòria d’ajuts se suma a l’oberta el passat mes de juny després d’un primer confinament a Santpedor. En total, aquest 2020 l’Ajuntament hi haurà destinat 320.000 euros. En aquesta nova convocatòria la novetat és que s’intenta agilitzar la tramitació a autònoms i empreses que han hagut de tancar per la COVID-19 i també es dona cabuda a famílies afectades per la crisi derivada de la pandèmia.

La convocatòria que ja hi ha oberta és la dels ajuts directes per a bars, restaurants i centres d’estètica. Els afectats pel tancament decretat el passat dia 15 d’octubre podran tramitar fins al 15 de desembre l’ajut municipal ja sigui presencialment com a través del canal web de l’Ajuntament. Seran beneficiaris bars, restaurants, centres d’estètica i gimnasos ubicats al municipi de Santpedor, que estiguin d’alta i degudament regularitzats en el moment de la sol·licitud i no tinguin deutes amb l’Ajuntament de Santpedor ni amb la Seguretat Social. L’import que poden percebre és de 1.500 euros que després caldrà justificar com a data límit el 31 de març del 2021. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, assegura que “aquesta pandèmia ha reduït dràsticament l’activitat econòmica. Aquesta situació, difícil per a tothom, s’agreuja en el cas de les empreses més petites i els professionals individuals amb més recursos per a fer-hi front. I és a tots ells que volem facilitar l’accés a les ajudes municipals”.

Darrera actualització: 18.11.2020 | 10:08