Ple absolut per escoltar la passió segons Sant Marc al Convent

Dilluns, 13 de maig de 2019 a les 00:00

La Coral Escriny i l'Orquestra Terrassa 48 sota direcció de Marc Reguant i amb 4 solistes d'excepció omplen el segon concert del cicle de música al Convent. Aquesta gran producció ha estat possible amb el lideratge de la Coral que va fer un verkami amb la participació de fins a 104 mecenes. La passió segons Sant Mateu es podrà tornar a escoltar en un nou concert el dia 2 de juny a les 12h del migdia per tancar el cicle. Els amants de la música tenen abans una altra cota. Aquest diumenge hi ha el tercer concert amb un dels cors de més prestigis actualment a catalunya, el Cor Francesc Valls. Es tracta del cor resident de la Catedral i la Sagrada Família.

La Coral Escriny, després dels actes del seu cinquantenari ha agafat aquest 2019 un gran repte que ahir va presentar amb molt bona nota: portar al Convent la passió segons Sant Marc BMW247. La música de Johann Sebastian Bach és, en paraules del professor i musicòleg Josep Maria Vilar, "un dels punts culminants de la música occidental de tots els temps, en especial per la seva convinació única de bellesa, profunditat, tècnica, expressivitat i adequació a la seva funció, portats al seu nivell màxim".

I ahir la Coral, amb una cinquantena de cantaires van portar la passió segons Sant Marc amb la reconstrucció que Koolstra en va fer fa dos anys. Amb la Coral, va repetir l'Orquestra Terrassa 48 amb qui ja van oferir el Rèquiem de Mozart. Com a solistes també hi va haver un elenc d'altíssim nivell amb qui ja havien treballat. La soprano Belen Barnaus, la mezzo soprano Eulàlia Fantova, el tenor Aniol Botines i el baix lluís Calvet. Un concert excepcional que es repetirà el diumenge 2 de juny en sessió de migdia.

Darrera actualització: 13.05.2019 | 14:39