Presenten l'avantprojecte de la nova escola La Serreta

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 00:00

El projecte que ha elaborat l'equip de Forgas Arquitectes SA planteja un equipament que es desplega al nord del terreny municipal i mirant al sud per aprofitar al màxim la lluminositat.  La proposta és construir un edifici de planta baixa més un pis que en alguns punts té fins a tres nivells per adequar-se al desnivell del terreny.

L’arquitecte responsable del projecte de la nova escola de La Serreta, Joan Forgas, ha presentat un avantprojecte de la futura escola a la direcció del centre i a representants de L’AMPA. A la reunió també hi havia l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina i l’arquitecte municipal que ja van conèixer el projecte en una reunió prèvia fa dues setmanes celebrada a Barcelona. A la reunió han participat representants de la delegació del govern a la Catalunya Central i del departament d’Ensenyament de la Generalitat, impulsors del projecte.

La nova escola de la Serreta serà d´una sola línia educativa amb 2.320 metres quadrats i capacitat per a 225 alumnes. S’aixecarà a un terreny proper a la ubicació actual de l’escola. L’edifici serà eminentment de planta baixa més un pis i en alguns punts disposarà de fins a tres nivells per adequar-se al desnivell del terreny. Segons ha dibuixat l’estudi d’arquitectura, la futura Serreta tindrà un espai d´educació infanti apte per a 55 nens i nenes repartits en tres aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l´espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d´informàtica. També tindrà biblioteca, magatzem i lavabos. Els espais comuns es disposen de manera diferenciada amb gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l´espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.

La reunió ha estat molt positiva per recollir les aportacions del consell escolar de la Serreta i que aposta per disposar de molts  espais compartits entre classes, que també sigui lluminosa i moderna. L'escola ha fet arribar les seves necessitats a l'equip d'arquitectes que en funció de la normativa intentarà incorporar. Per això han acordat fer noves reunions de seguiment del projecte.

Darrera actualització: 10.07.2018 | 12:31