Preservació de la fauna que habita en edificis. No destruïm els nius

Dijous, 25 de març de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Santpedor es fa ressò dels consells dels Agents Rurals sobre la nidificació d’algunes espècies als edificis i de la importància de protegir-los no tancant-ne l’accés i preservant-ne els nius.

Els Agents Rurals, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, fan campanya de divulgació per preservar la fauna que habita en edificis. Orenetes vulgars, orenetes cuablanques, falciots, ballesters i ratpenats, entre d’altres espècies, utilitzen les estructures dels edificis per refugiar-se i nidificar. Els forats de ventilació de sostres i terrats, les mitgeres amb forats, els ampits de les façanes, etc., són espais potencialment aptes pera a aquestes espècies i cal preservar-los. Es demana que no se’n tanqui l’accés ni s’inutilitzin.

Altres estructures dels edificis són trampes mortals per a aquestes espècies, com ara tubs d'extracció de fums de cuines i calderes. Cal protegir-los amb reixetes o terminals adients per impedir que els animals puguin caure-hi i morir.

La majoria d'aquestes espècies estan protegides per la llei i està prohibit de causar-los dany i destruir-ne els nius. El Codi penal tipifica com a delicte la destrucció dels nius d'espècies protegides.

Per a qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals al 93 561 70 00.

Darrera actualització: 25.03.2021 | 09:06