Sancions per no respectar el confinament a Santpedor

Dissabte, 21 de març de 2020 a les 00:00

La policia local ha interposat denúncia a quatre joves després que el primer divendres de confinament se'ls enxampés bevent a la plaça de la Pau quan la policia local estava fent una ronda rutinària. La denúncia s'interposa als mossos d'esquadra que és qui imposarà les sancions. El no compliment del confinament suposa una multa que pot girar entorn als 600€.

Us recordem:

Per quins motius està permès sortir el carrer mentre duri el confinament?

Es pot sortir al carrer per:

  • Adquirir aliments i productes farmacèutics de primera necessitat.

  • Rebre assistència als centres sanitaris, en cas que sigui necessari.

  • Desplaçar-se al lloc de treball.

  • Anar a entitats financeres i asseguradores. 

  • Retornar a la residència habitual.

  • Atendre i cuidar a menors d’edat, persones grans i altres persones vulnerables.

  • Altres causes de força major, situacions de necessitat o activitats similars que quedin justificades. 

Confinament i sancions

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, coordinadament amb les Policies Locals, han desplegat des d'aquest divendres 20 de març i durant tot el cap de setmana controls policials específics a les principals carreteres i autopistes catalanes en el marc de l’aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent actualment.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit i les Àrees Regionals de Recursos Operatius s’encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències. Els agents controlaran que els vehicles que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades des del passat 15 de març.

El confinament afecta a tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el Real Decret d’Estat d’Alarma i, a més si el vehicle està ocupat per més d’una persona, es procedirà a denunciar també per aquest fet. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600  i els 30.000 euros.

Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

La Policia de la Generalitat, conjuntament amb Protecció Civil, fan una crida a la població perquè respecti el confinament decretat durant tota la setmana (inclòs dissabte i diumenge) i no surti de casa a no ser per causes de força major o les que es preveuen legalment Des del Cos de Mossos d’Esquadra s’apel·la a la responsabilitat i solidaritat de la població per tal d’evitar la propagació del Covid-19 i el col·lapse del sistema sanitari. 

Darrera actualització: 22.03.2020 | 11:33