Santpedor celebra la festa de Santa Anna amb molt bona rebuda

Dimecres, 27 de juliol de 2022 a les 00:00

Santpedor ha viscut la festa de Santa Anna sense les restriccions dels últims dos anys. La plaça Gran i l’ermita de Santa Anna s’han omplert de gent i la cultura popular i les activitats dedicades a la patrona han estat les protagonistes.

Dilluns a la tarda a la plaça Gran U d’Octubre es va fer la tradicional renovació del vot a Santa Anna mentre s’alçava un pilar dels Castellers de Santpedor. Seguidament es va fer l’entrega de l’ofrena i la bandera, que va passar de mans del Club Handbol Santpedor a la Penya Blaugrana Santpedor, que és qui la custodiarà fins l’any vinent. La coral de la llar d’avis Ca l’Arola va ser l’encarregada de cantar els goigs a Santa Anna.

La mostra d’entitats de cultura popular de Santpedor va comptar amb la colla bastonera Els Picarols, els Castellers de Santpedor, els Geganters de Santpedor, la Colla sardanista Aires d’Or i els Bous de Foc de Santpedor, acompanyats per la Batuk d’Or. Després de la mostra, hi va haver botifarrada a la plaça i ball de Sant Jaume amb el músic Raül.

El dia de Santa Anna es va encetar amb la tradicional caminada popular de pelegrinatge a les ermites, amb molta participació. Els caminants van sortir de l’ermita de Sant Francesc i van arribar a Santa Anna, passant per la Font de la Riera, on van fer un esmorzar amb coca i xocolata. Durant tot el dia hi haver servei de trenet gratuït des del poble fins a Santa Anna, que va ser un dels grans atractius sobretot pels més xics. Al matí es va fer la missa en honor a Santa Anna  i a la tarda rosari i visita a la Santa amb el cant dels goigs. Els actes es van tancar amb l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Els Lluïsos. Durant tot el dia 65 persones van passar per La Nau a donar sang i la Penya Blaugrana Santpedor va sortejar una samarreta del Barça entre els participants.

Darrera actualització: 28.07.2022 | 10:37