Santpedor celebrarà el Carnestoltes els dies 9, 10 i 11 de febrer

Dimarts, 23 de gener de 2024

Santpedor ja ho té tot a punt perquè comenci el mes de la disbauxa. Enguany el Carnestoltes se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de febrer, de divendres a diumenge amb concursos de disfresses i rues per grans i petits.

El programa de Carnestoltes començarà el divendres 9 de febrer amb el sopar a la plaça Gran U d’Octubre a les 20 h, que organitza la Comissió de Penyes de Santpedor. Després hi haurà l’Empescada i l’inici de la ruta del Bakalau que passarà per diferents bars del poble fent un recorregut pels carrers amb la xaranga Tsunami i acabarà a Cal Llovet, on hi haurà festa amb DJ. Mr. X.

El dissabte se celebra el 9è Concurs d’Escudella, que començarà a les 10 del matí a la plaça Gran i a les 14 h hi haurà el dinar i el tast per part del Jurat. És important que cada colla es porti el seu material. Aquell dia hi haurà premi per a la millor disfressa de la ruta i millor escudella, també a càrrec de la Comissió de Penyes de Santpedor.

A la tarda es farà la Rua de Carnestoltes amb el Leru Leru i el DJ Lerele. La concentració serà a les 18 h a la ronda Sant Pere amb carrer Núria, i l’inici de la rua serà a dos quarts de 7 a la plaça Catalunya.

El recorregut de la rua serà des de la plaça Catalunya direcció carrer Núria, seguint pels carrers Monjo, Pons Grau, Privilegis, Verge de Juncadella, Monjo, Timbaler del Bruc, Muralla de Manresa, Passeig, Ample, Dr. Vila, Vell, Verge de Juncadella i Roger de Flor per acabar a la zona de Cal Llovet.

A Cal Llovet hi haurà botifarrada i música amb Wateke Parties. Es podran comprar tiquets anticipadament a la llibreria L’Horitzó i a Cal Llovet després de la Rua.

El ball de Carnestoltes engegarà dissabte a partir de dos quarts d’1 de la matinada a Cal Llovet, amb l’entrega de premis a les millors disfresses. Posteriorment, començarà el concert amb el grup de versions Allioli i final de festa amb DJ. Gami.

Per tal de participar en el concurs de disfresses, caldrà inscriure’s a les Oficines de l’Ajuntament o bé el mateix dissabte a la plaça Catalunya de 17 a 18.30 h. Podeu revisar les bases del concurs aquí.

El Carnestoltes infantil serà diumenge 11 de febrer a les 11.30 h amb la concentració dels i les participants a la plaça de la Font, que acompanyats del Leru Leru i DJ. Lerele arribaran fins a Cal Llovet, on es farà l’espectacle familiar El viatge del Leru Leru amb Manelutti i Cia. El recorregut de la rua infantil serà des de la plaça de la Font i seguirà pels carrers Santa Anna, Ample, Doctor Vila, Vell, Monjo, Juncadella, Roger de Flor, fins a arribar a Cal Llovet.

Durant tota la nit de dissabte l’Ajuntament instal·larà un punt lila a Cal Llovet per promoure la prevenció de situacions de violències masclistes i atendre'n possibles casos. El punt lila és un espai d'informació, sensibilització i atenció dirigit a tota la població, i de suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o LGTB-fòbica.

Darrera actualització: 9.02.2024 | 08:31