Santpedor celebrarà el Carnestoltes els propers 17, 18 i 19 de febrer

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 00:00

Santpedor tornarà a viure el Carnestoltes el cap de setmana del 17 al 19 de febrer. L’Ajuntament ha fet públic avui el programa d’actes, que es repartirà a totes les cases al llarg de la setmana vinent.  

Els actes s’encetaran divendres 17 amb una botifarrada a Cal Llovet, prèvia a la Ruta del Bakalau que organitza la Comissió de Penyes. Encapçalada per la Colla Bacallanera, la Ruta passarà per diferents bars del poble fent un recorregut pels carrers acompanyada per la xaranga Ho Peta i acabarà a Cal Llovet, on hi haurà festa amb DJ Wateke.

Dissabte 18 a la plaça Gran U d’Octubre se celebrarà el VIII Concurs d’escudella. A la tarda es farà la Rua de Carnestoltes amb el Leru Leru i el DJ Lerele. La concentració serà a les 6 de la tarda a la ronda Sant Pere, l’inici de la rua serà a dos quarts de 7 a la plaça Catalunya i acabarà a Cal Llovet, amb botifarrada i música amb la Boîte Lennon. Es podran comprar tiquets anticipadament a les llibreries del poble i després de la rua a Cal Llovet.

El ball de Carnestoltes s’encetarà dissabte a partir de dos quarts d’1 de la matinada a Cal Llovet, amb l’entrega de premis a les millors disfresses. Posteriorment començarà el concert amb el grup Zapping i final de festa amb DJ Wateke. Durant tota la nit de dissabte l’Ajuntament instal·larà un punt lila a Cal Llovet per promoure la prevenció de situacions de violències masclistes i atendre'n possibles casos. El punt lila és un espai d'informació, sensibilització i atenció dirigit a tota la població, i de suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica.

Diumenge serà el torn dels més xics, que tancaran els actes amb el Carnestoltes infantil. Acompanyats del Leru Leru i el DJ Lerele, la rua infantil començarà a dos quarts de 12 amb la concentració a la plaça de la Font i seguirà fins a Cal Llovet. A l’arribar, hi haurà l’espectacle familiar ‘Fes-te pirata a l’illa del tresor’, amb Manelutti i cia.

Concurs de disfresses

Totes aquelles persones que participin a la rua de dissabte i vulguin formar part del concurs de disfresses s’hauran d’inscriure prèviament a les oficines de l’Ajuntament o el mateix dissabte de 17 a 18.30h a la plaça Catalunya. El concurs concedirà sis premis, dotats entre els 20 i els 150 euros: primer, segon i tercer premi en les categories de millor carrossa i millor comparsa, d'una banda; i tres premis més a la millor disfressa individual o millor disfressa en parella. Els guanyadors es donaran a conèixer la nit de dissabte a Cal Llovet. Properament l’Ajuntament farà públiques les bases del concurs.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 08:38